Skocz do zawartości
Gość

rozbieranie p2

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanie czy zdiecie obudowy z mojego p2 nie uszkodzi go tzn chce rozwiercic takie metalowe sroobki czy co to i zdiac ta blache z przodu bo miedzy cpu jest ok 1mm jakiegos szarego gowna (jekis klej jest dosc miekie ale trzyma mocno)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanie czy zdiecie obudowy z mojego p2 nie uszkodzi go tzn chce rozwiercic takie metalowe sroobki czy co to i zdiac ta blache z przodu bo miedzy cpu jest ok 1mm jakiegos szarego gowna (jekis klej jest dosc miekie ale trzyma mocno)

bedziesz musial pozniej oczyscic kompa z opilkow zeby nie bylo zadnego zwarcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni etrzeba wiercic, wystarczy szerokim a plaskim srubowkretakiem energicznie podwazyc po kolei te zaprasowania (czy jak tam sie to nazywa) i "czapeczka" powinna odskoczyc.

Ale robisz to na wlasna odpowiedzialnosc, nie kazdemu sie udalo za pierwszym razem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powodzenia Arnie :) Sam mam jeszcze p2, ale na cos takiego bym sie chyba nie odwazyl. Widzialem kiedys w sieci dowcipny 8) artykul o zdejmowaniu obudowy z p2 celem odblokowania mnoznika. W rezultacie procesor ulegl, delikatnie mowiac, uszkodzeniu. Aha, te zaprasowania, to nity chyba sa :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn tak najpierw kupie sobie paste termoprzwodzaca (skonczyla mi sie :( )

potem jakims ostrym nozykie rozetne tego gluta w srodku i dopiero zdejme czapke tek wiec nic nie powinno sie stac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powodzenia Arnie :) Sam mam jeszcze p2, ale na cos takiego bym sie chyba nie odwazyl. Widzialem kiedys w sieci dowcipny  8)  artykul o zdejmowaniu obudowy z p2 celem odblokowania mnoznika. W rezultacie procesor ulegl, delikatnie mowiac, uszkodzeniu. Aha, te zaprasowania, to nity chyba sa :?:

Hmmm... jak miałem celka 300A to wystarczyło odkręcić 2 (albo 4 już nie pamiętam) śrubki, ściągnąć radiator, potem plastikową obudowę i już celek był goły. A wy tu o jakiś nitach piszecie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczolem :twisted: narazie zdiolem to plastikowe z tylu i moim ocza ukazal sie jakis scalak i 4 sroobki jak spojzalem na wew strone tego plastikowego to zobaczylem napis L2 i obok tego tai jakby zegar ze skala do 30 i a stralka na nim pokazywala 21 wiecie co to jak uzbieram troszke kasy to zakupie jakiegos peltrzaka i pasta wtedy zacznie sie krencenie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do wydajnosci to uzyj obcji szukaj albo znajdz topic mojego aorstwa czy to mozliwe zdaje sie ze bylo ok 3600 3dmarks wie ktos moze ile moze wydzielac ciepla ten procesor i pamieci L2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj zmysl poczucia estetyki niezniosl by takiej "rysy" :?. W sumie to powiem Ci ze oprocz tego zes sie popisal swoja przedsiebiorczoscia i zdolnosciami manualnymi - nic nie zyskales :P. P II 233 poszedl na 350-360 bez zdjecia obudowy, P II 350 poszedl na 466 (a to jeszcze nie koniec) - tez bez zdjecia obudowy! Wiec taki meczenie procki wydaje sie byc po prostu niepotrzebne... :roll:

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to powiem Ci ze oprocz tego zes sie popisal swoja przedsiebiorczoscia i zdolnosciami manualnymi - nic nie zyskales . P II 233 poszedl na 350-360 bez zdjecia obudowy, P II 350 poszedl na 466 (a to jeszcze nie koniec) - tez bez zdjecia obudowy! Wiec taki meczenie procki wydaje sie byc po prostu niepotrzebne...  

moj idzie max na 417 a czytalem ze procki z tej serii co moj (sl2wy) szly na 512 a ja chce wydusic wiecej i cos mi sie wydaje ze ten kawalek aluminum przeszkada w swobodnym przeplywie ciepla miedzy jadrem a radiatorem

Moj zmysl poczucia estetyki niezniosl by takiej "rysy"

powiem ci ze goly wyglada ladniej niz ubrany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, chodzi na 500 bez zdejmowania plastiku. Napiecie podniosles? Jak jedziesz na 2.0V to nic dziwnego ze nie idzie wyzej jak na FSB 83...

A jesli twierdzisz ze rozebrany jest ladniejszy... to... ehh... niewazne, o gustach sie nie dyskutuje... :P

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz więcej niż 500 to najtaniej bedzie kupić nowego proca - a swoją drogą to PII bardzo ładnie wygląda bez tych plastikowych badziew - ja swojego 266 zostawiłem sobie na pamiątkę - chodził na 361 = 3,5x103 lub na 336 = 3x112 ( napiecie bez zmian ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, powiedzial co wiedzial... ;) Jak was kreca gole obwody to prosze bardzo, mnie sie bardziej podoba sliczna plastikowa obudowa z uroczym hologramem niz jakies tam gole Durony itd... :P No i w przeciwienstwie do Was, ja nie zostawiam ich sobie na pamiatke tylko uzywam caly czas a w niedalekiej przyszlosci mam zamiar kupic drugi (a moze i trzeci) komp na Pentiumie II... ot taki sentyment, wyjatek w moim znienawidzeniu Intela ;)

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe... rozebralem go :twisted: tylko byl problem z zalozenie radiatora

ale joz go niema :D w spoczynku mam max 1-2*C stopnie odhylu od temp pokojowej a w stresie nie przekracza 28-29*C jakby ktos byl zainterosowany czyms takim i szulkal porady to niech pisze tu albe mail to me

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...