sancez Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Mam male pytanko. Chce kupic kompa i w zwiazku z tym, czy do ponizszej konfiguracji kompa: - Intel Pentium IV 2.4GHz Prescott (FSB533) - Gigabyte GA-8S655TX Ultra SiS-655TX box + GbLAN - Radeon 9800 Pro Gigabyte Maya II GV-R98P - Kingston 512MB DDRAM PC 400 - Samsung SpinPoint 80 GB SP0812C (7200) Serial ATA Wystarczy zasilacz Chieftec 360W (HPC-360-302DF)? Czy musi byc mocniejszy? Chcialbym takze troche wycisnac z procka, karty graf. i pamieci, a boje sie czy mi sie komp nie zjara (jestem na tym punkcie ostrozny, bo juz raz mi zasilacz poszedl z dymem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 powinien wystarczyc , ale IMO jak juz kupowac z nowym kompem to lepiej dolozyc i kupic mocniejszy na przyszlosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Powinien starczyć. Ale ja zmieniłbym na pewno hdd,mobo i proca. Fatalny konfig. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sancez Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 MarcinX.... A to niby dlaczego? Wedlug mnie jest dobry, Procek łatwo sie kreci, bez problemu do 3.0GHZ, Płyta główna jest tania, a niezla, polecana przez serwis benchmark, Karta graf. jedna z lepszych....... a twardziela wiekszego nie potrzebuje, 80GB mi w zupelnosci wystarczy. W ogole cie nie kapuje. A kasy za duzo nie mam. Ty masz twardziela Caviara, duzo drozsze modele, tak samo z karta, twoj Abit jest ok. 150zl drozszy, a procek 2.4 GHz Intela jest b.dobry..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Po pierwsze płyta. Gigabyte,dobra firma,ale ten chipset. Jedyny słuszny wybór to coś na intelu 865,875 Serwisowałem kiedyś Gigabyte na tym chipie,nie wiem nawet czy to nie była ta płyta,nie byłem z niej zadowolony. Procesor. Nie lepiej dołożyć 150-200 pln i kupić 2.8HT ? Niebo a ziemia. O karcie nic nie pisałem. Niezły wybór. Co do hdd,wszystko ok. jeżeki ci wystarczy 80,ale niewiele dokładając masz spro większy dysk,a wiem jak szyblo się kurczy miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sancez Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Przemyslalem twoje podpowiedzi, i doszedlem do wniosku ze masz racje :). Tylko jaka płyta glowna intela na 865 jest warta uwagi. Najlepiej zeby nie kosztowala wiecej niz 400-450 zl. Tylko przy zakupie procka z HT znowu ten moj Chieftec 360W mogl by sie rozlozyc.... hmmm, zastanowie sie nad innym, ale w tescie komputer swiata ten model wypadl dobrze, a z kasa krucho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Przemyslalem twoje podpowiedzi, i doszedlem do wniosku ze masz racje :). Tylko jaka płyta glowna intela na 865 jest warta uwagi. Najlepiej zeby nie kosztowala wiecej niz 400-450 zl. Tylko przy zakupie procka z HT znowu ten moj Chieftec 360W mogl by sie rozlozyc.... hmmm, zastanowie sie nad innym, ale w tescie komputer swiata ten model wypadl dobrze, a z kasa krucho.najlepszy asus :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Abit AI7 480 pln A najlepiej IC7 ale to już ok.530pln. A ten Chieftec to wytrzymie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sancez Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 THX i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...