BuBos18 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Witam, nie wiem od czego zacząć, ale zaczne od początku :D . Mój konfig: Athlon XP 2000+, 512 MB DDR, płyta główna Soltek 75DRV5, Hercules 8500 LE, SB Live!, mysz, modem Neo, Asus CD-RW 52x24x52, Seagate Barracuda 7.7200 80GB, monitor Dell D1025HE (1024x768 100Hz), zasilacz Codegen 300W ( :( ) . A sprawa wygląda tak: w każdej grze (niezależnie od wymagań) następuje "wyrywanie grafiki", tzn. gra chodzi ok, ale obraz nie przesuwa się w całości, tylko jedna część obrazu się rusza a druga jakby zostawała w tyle. Mam nadzieje, że każdy rozumie o co chodzi. To samo jest w windzie, jak przesuwam okno, występuje taki sam efekt. Góra okna się przesuwa wporządku, ale dół zostaje w tyle. Aktualnie używam RADEON WIN 2k/XP OMEGA DRIVERS 2.5.58, VIA Service Pack 4.43. DirectX 9.0, najnowsze stery do SB Live!. Posiadam Windows XP SP1 + wszystkie dostępne łatki na stronie Windows Update. Nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje :roll: . Może trzeba ustawić jakoś opcje w BIOS-ie :roll: . Bardzo proszę o pomoc. Jak coś jest niejasne, to postaram się wytłumaczyć. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Po pierwsze zobacz z inną kartą graficzną. Pokombinuj z innymi sterownikami. Możliwe że karta się rozsypała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zanim kupiłem tego radka miałem GeForce2 Ti i było to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 A synchronizacje w starownikach masz włączoną ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 A sterowniki mobo (agp),zainstalowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBos18 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Co do synchronizacji to miałem ustawioną na "zależnie od aplikacji". Teraz włączyłem na stałe, ale to nic nie dało. A co do sterowników do AGP, to z tego co wiem, są w VIA Service Pack ( mam zainstalowane). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
night_crawler Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 nie jestem pewny na 100% czy to ten problem , ale byla jakas latka do AGP na procach AMD. Nie wiem gdzie osobna ja znalesc, ale wystepuje jako plug-in w X-Setup Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...