Skocz do zawartości
Pudi

Pomoze ktos z krocami wezami i cala reszta ? help

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, sorry ze znow zanudzam was ale jesli ktos bedzie tak mily i mi pomoze to bede bardzo wdzieczny, musze skompletowac choldzenie do Athlonka 2600Mobile i Radka 9800Pro, musze to kupic jak najszybciej wiec wybralem x4pro.pl wszystko za jednym razem, wybralem:

CPU - Uriel Multi - 149zeta

GPU - Abadon GPU Lite - 59zeta

NB - Abadon NB Lite - 59zeta

Pompka - PH 802 - 157zeta

Razem jakies 430zeta zostaje jakies 120 bo moj max to 550.

Pojemnik i chlodnice mam, chlodniczka standardowa od kadeta ;] max ile kasy moge na to wydac to 550zeta wiec dlatego wybralem bloki w wersji lite, ale powinny wystarczyc, i teraz najwazniejsza prosba czy ktos moglby mi pomoc w wyborze calych tych zapinek, wezy i kroccy(ow), przy zakupie bloku sa tam do wyboru jakies NK, WT, SM, wogole nie kumam o co biega, czy ktos moglby mi napisac co i jak mam dobrac do calosci by zamowic i sie juz nie martwic, czytalem troche i z tego co piszecie to najlepsze bede koncowki takie choinkowe, ale i tak dalej nie wiem co mam kupic, a Mate chyba jeszcze na odstresowywaniu jest ;] Dzieki wielkie jesli ktos odpisze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NK - króciec "choinka"; WT - szybkozłączka wtykana; SM - szybkozłączka skręcana. Najbezpieczniejsze są choinki jak są skręcone cybantem, szybkozłączki skręcane też są bezpieczne. Dzięki szybkozłączkom można szybko i łatwo zmontować układ, albo montować przy założonych blokach (w przypadku choinek niebyłoby tak łatwo), ja musiłem się z kumplem nieźle namęczyć żeby blok załozyc (układ zmontowany i napełniony). Mam w bloku choinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm kilka zastrzezen

obiekt 1 :)

wyglad ( rzecz goostu )

100 % szczelnosci ( 100 % bzdura )

obiekt 2

mniejsza wytrzymalosc na cisnienia hm wytrzymaja tyle ze nagrzewnice rozerwie na strzepy (malo tego im wieksze cisnienie tym mocniej trzyma )

a zie plusik za to ze jest obrotowa ?

+ za uszczeke :) , a co z wersjami z teflonem ?

obiekt 3

ham jak w obiekcie 2 tylko nie obrotowa :)

obiekt 4

juz leko przestarzaly wyglad ( no tak zwazywszy ile lat juz obowiooje i ile jesio bedzie obowiazywal ) reszta jak w obiekcie 4

obiekt 5

hm a co z kolankiem w tej wersji ( i to w dodatku obrotowym)

duza wada obiektow od 2 do 5 to zwezenie srednicy :)

zaleta obiektu 1 weze np 16/22 czego na qs sie nie uzyska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi