Pudi Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Witam, sorry ze znow zanudzam was ale jesli ktos bedzie tak mily i mi pomoze to bede bardzo wdzieczny, musze skompletowac choldzenie do Athlonka 2600Mobile i Radka 9800Pro, musze to kupic jak najszybciej wiec wybralem x4pro.pl wszystko za jednym razem, wybralem: CPU - Uriel Multi - 149zeta GPU - Abadon GPU Lite - 59zeta NB - Abadon NB Lite - 59zeta Pompka - PH 802 - 157zeta Razem jakies 430zeta zostaje jakies 120 bo moj max to 550. Pojemnik i chlodnice mam, chlodniczka standardowa od kadeta ;] max ile kasy moge na to wydac to 550zeta wiec dlatego wybralem bloki w wersji lite, ale powinny wystarczyc, i teraz najwazniejsza prosba czy ktos moglby mi pomoc w wyborze calych tych zapinek, wezy i kroccy(ow), przy zakupie bloku sa tam do wyboru jakies NK, WT, SM, wogole nie kumam o co biega, czy ktos moglby mi napisac co i jak mam dobrac do calosci by zamowic i sie juz nie martwic, czytalem troche i z tego co piszecie to najlepsze bede koncowki takie choinkowe, ale i tak dalej nie wiem co mam kupic, a Mate chyba jeszcze na odstresowywaniu jest ;] Dzieki wielkie jesli ktos odpisze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 A to moze czytales? http://mcs.pc.pl/weze-zlaczki.pdf Jesli nie, to przeczytaj i jesli nadal bedziesz miec jakies pytania (nie wiem jakie ale moze jednak) to daj znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 NK - króciec "choinka"; WT - szybkozłączka wtykana; SM - szybkozłączka skręcana. Najbezpieczniejsze są choinki jak są skręcone cybantem, szybkozłączki skręcane też są bezpieczne. Dzięki szybkozłączkom można szybko i łatwo zmontować układ, albo montować przy założonych blokach (w przypadku choinek niebyłoby tak łatwo), ja musiłem się z kumplem nieźle namęczyć żeby blok załozyc (układ zmontowany i napełniony). Mam w bloku choinki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Polecam zerknac tez tutaj :D http://forum.realitynet.pl/viewtopic.php?t=230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 @RAFAL10 - a ja uważam ze najbezpieczniejsze są wtykane... bo wąż jak ma pęknąć to przy rozciąganiu a nie sciskaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Ale tu chodzi o możliwość wyskoczenia węża ze złączki. Jeżeli się dobiera złączki to takie żeby pasowały do węża. Można oczywiście naciągnąć węża na jakieś króćce szersze ale bez przesady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 here we go again... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Polecam zerknac tez tutaj :Dhttp://forum.realitynet.pl/viewtopic.php?t=230hm kilka zastrzezen obiekt 1 :) wyglad ( rzecz goostu ) 100 % szczelnosci ( 100 % bzdura ) obiekt 2 mniejsza wytrzymalosc na cisnienia hm wytrzymaja tyle ze nagrzewnice rozerwie na strzepy (malo tego im wieksze cisnienie tym mocniej trzyma ) a zie plusik za to ze jest obrotowa ? + za uszczeke :) , a co z wersjami z teflonem ? obiekt 3 ham jak w obiekcie 2 tylko nie obrotowa :) obiekt 4 juz leko przestarzaly wyglad ( no tak zwazywszy ile lat juz obowiooje i ile jesio bedzie obowiazywal ) reszta jak w obiekcie 4 obiekt 5 hm a co z kolankiem w tej wersji ( i to w dodatku obrotowym) duza wada obiektow od 2 do 5 to zwezenie srednicy :) zaleta obiektu 1 weze np 16/22 czego na qs sie nie uzyska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...