Karuzo Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Sluchajcie mam takie pytanie. Czy to jest normalne, ze po okolo 2 minutach pracy grzeje mi sie radio ? Na poczatku cieplo jest wyczuwalne z jego lewej strony (patrzac od frontu) w odleglosci kilku (moze 8) centymetrow od panela, konkretnie tuz przy dziurkach, do ktorych mam przykrecona raczke. Radio kupilem pare dni temu (na wolumenie), ale dopiero je podlaczylem, tak wiec zeby sie spytac tego co sprzedal to musze do niedzieli poczekac. Wlasnie tak mysle, ze moze to silniczek od napedu CD sie grzeje, ale watpie, zeby mogl doprowadzic obudowe radia do takiej temperatury. Przed chwila jechalem przez jakies 15 minut i po zatrzymaniu sie na parkingu nie mozna bylo radia w rekach utrzymac.No generalnie to naprawde mozna sobie na nim jajka smazyc. To jest normalne czy nie bardzo ? Jezeli cos jest nie tak to czy naprawia mi to radio w jakims zwyklym serwisie RTV czy musze isc do specjalistycznego punktu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 U mojego ojca w blaupunkcie, po ok. pól godzinnej jezdzie przedni panel jest gorący, a na rogach wyswietlacza nie utrzymasz palca dłużej niż sekunde. To [imvho) normalne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Mam Pionka. Dosc starego, co prawda, ale panel po kilku minutach jest cieply, a po kilkudziesieciu goracy. U mnie to wina zarowek do podswietlenia, bo sie grzeja jak diabli. Ale nie zauwazylem zeby sie grzalo w srodku (no chyba ze pochodzi troche glosniej przez chwile). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 W radiach najwięcej ciepła wydziela końcówka mocy i nagrzewanie się całego radia (którego obudowa pełni rolę radiatora) jest normalne, szczególnie jeśli głośno słuchamy muzyki. Jeśli grają Ci wszystkie 4 kanały, to nie masz czym się za bardzo przejmować. Ew. jak chcesz to możesz przejść się do najbliższego serwisu RTV, gdzie sprawdzą Ci radio - powinni przede wszystkim sprawdzić wartość prądu pobieranego przez radio przy ściszonym dźwięku, nie powinien przekraczać 1A. Jutro masz wolumen, więc możesz też pogadać ze sprzedawcą, ale on najprawdopodobniej prawdy Ci nie powie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...