Skocz do zawartości
zibi322

odnosnie konkursu

Rekomendowane odpowiedzi

jestem na forum TV Sat - napierdalają się

wchodzę na forum W2K/XP - jeden na drugiego drze ryja

idę na forum Linuxa - zadasz lekko lamerskie pytanko- zjadą Cię jak psa

jestem na forum tweak.pl - jeden na drugiego warczy

qrwa co za naród !

a gdzie tolerancja ??

Nie ma... nic sie nie poradzi :( Niestety taki kraj... ale niedługo to na Tweak'u sie skonczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

? zawroce ? a ja myslaem ze z marco sie dogadalismy...

Lisek ku prawdzie... nie da sie zawrocic na dlugo bo zawsze znajdzie sie sposob... ale koniec... my juz ustalilismy zakonczenie sporu... widac ty jeszcze o tym nie slyszales....

i naprawde takie uniesienie twoje juz po zakonczeniu sporu nie jest zbyt taktowne... emocje juz opadly wiec sie laskawie nie unos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lisek ku prawdzie... nie da sie zawrocic na dlugo bo zawsze znajdzie sie sposob... ale koniec... my juz ustalilismy zakonczenie sporu... widac ty jeszcze o tym nie slyszales.... 

i naprawde takie uniesienie twoje juz po zakonczeniu sporu nie jest zbyt taktowne... emocje juz opadly wiec sie laskawie nie unos

Nie, ja nic o tym nie wiem.... pokazales co potrafisz. Ale zaraz zobacze czy to faktycznie prawda, bo cos mi sie nie wydaje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasadniczo Lisek ... nerwy jedno a rozsadek drugie.. z toba sie nie dalo z marco owszem... porzalismy sie ale potem ostyglismy...

ty masz argument ban... choc brak bylo racji (moja opinia) ... inni nie banuja i staraja sie jakos dogadac...

moja opinie na twoj temat znasz... ja twoja o mnie tez znam... zachowajmy je dla siebie i nie obnos sie z mozliwoscia bana bo to chyba nie w tym rzecz...

sprawa skoczyla sie na tym ze konta zostana przywrocone a sprawa glosowania niestety okazala sie byc zle przemyslana... sugestie co do next ankiety wyslalem marco ... mysle ze to co tam napisalem to dobry pomysl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marco nie odpisuje na sms'y, ty mnie dzisiaj wielokrotnie obrazles i jeszcze czuje sie na tyle dobrze, zeby cie na tym forum samego nie zostawic... w takim wypadku zostajesz wywalony, chyba ze jutro marco to potwierdzi. Tymczasem papa.... ja niestety nic nie wiem o zadnych ustaleniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem ludzi, ale muszę sprostować.

Przez jakieś ostatnich 5 dni wykonywałem obudowę, specjalnie z myślą o zamieszczeniu ją w konkursie. W sumie nie spotkałem się z takim projektem nigdzie w Polsce, a chciałem pokazać, że u nas w kraju też da się coś zrobić.

Bardzo mnie bolało, że poziom modyfikacji obudowy jest bardzo niski u nas (to jest moje prywatne zdanie). W sumie niektórzy dodadzą 3 wiatraczki i myślą, że już mają porządny mod.

Dodam jeszcze (i nie chcę tutaj urazić nikogo, kto ma swoją obudowę w galerii), że połowa obudów to jednak dzinna zabawa. Liczyłem na porządny mod. Podczas tworzenia, nie miałem konaktu z netem (problemy techniczne). Dlatego też wydzwaniałem do Liska i pytałem, czy nie zaczął już konkursu i oraz jakie mniej więcej są obudowy.

W sumie bardzo mi było na rękę, że to publiczność ma wybierać obudowę, gdyż liczyłem wtedy, że faktycznie wygra najlepszy i nie będzie gadania typu "a Polarny to ma kontakty z Liskiem itp ...".

Ale niestety pominąłem, że w pOLSCE to ludzie są dziwni. Jeszcze rozumie, że jest zacięta konkurencja między obudowami i dwie, albo trzy obudowy są na tyle extra, że idą łeb w łeb. Ale przepraszam bardzo, jeżeli obudowa TaSiOra i Maćka (ta numer 1) mają tyle głosów, to ja podziękuję. Przecież to jest śmieszne.

Ponadto wszystko było ładnie, do soboty. Otóż od godziny 54tej zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Obudowa Maćka (i co ciekawsze, ma on dwie obudowy wystawione i właśnie wydaje mi się, że ta z miejszą ilością jest lepsza !!!) zaczęła nagle przybierać głosów. Dziwnym trafem o 15tej godzinie sprawdziłem sobie i ilość głosów jej powiększyła się z chyba 6 (a może 4) do 40. Równo o 16tej miała już 67 głosów i co chwilkę odświeżając widziałem jak liczba rosła. Już wtedy chyciłem za telefon i chciałem Liskowi pokazać zaistniałą sytuację. Pech chciał, że Lisek do godziny 20 nie odbierał ...

Jednak ciekawa sprawa była, kiedy liczba głosów Maćka zatrzymała się przy 83 (ja wtedy miałem 82 głosy). I tak chyba z 30-40 minut było, do póki ktoś na mnie nie oddał głosu. Wtedy konto Maćka nagle podskoczyło do 85 głosów. Po jakieś 10 minutach pewnie ktoś kto nabijał pomyślał, że zrobi sobie mają rezerwę, by nie bawić się. Wtedy to skoczyło do ponad 100tki.

Co ciekawe kiedy mi dalej pomału głosy rosły, to międzyczasie pojawił się w czołówce TaSiOr, którego głosy rosły jeszcze 2 godziny po zamknięciu ankiety!!!! - ten fakt jeszcze sprostuje !!!

Kiedy wreszcie wraz z Liskiem zacząłem rozmawiać o ankiecie, okazało się, że jest problem z logami. Otóż w sumie logowany był adres IP, ale automatycznie był on szyfrowany. I tutaj pojawił się problem, ponieważ chcieliśmy sprawdzić adresy IP (pod kątem adresów proxy). Ale zdekodowanie adresu IP jest niemożliwe, ponieważ dość dobrze jest on zakodowany.

Toteż Lisek zdecydował zamknąć ankietę, a ja wyszedłem z propozycją, by zmodyfikować skrypt ankiety, by logował adres IP w formie niekodowane (czyli czytelnej) i wtedy będzie można sprawdzić co i jak.

Jednak musieliśmy jeszcze zachęcić osobę nabijającą, do działania.

Dodatkowo prócz adresu IP chcieliśmy zalogować dane przeglądarki - w końcu ktoś kto nabija przez proxy może i ma różny adrtes IP, ale dane przeglądarki są ciągle te same i to byłby niezbity dowód na oszustwo.

Tak też zrobiliśmy - Lisek podniósł moją liczbę głosów o 75 - chodziło o duże sprowokowanie oszusta.

Niestety nie przewidzieliśmy czynnika zewnętrznego - czyli Was. W głowie nam się nie mieściło, że nie uwierzycie w to .. no ale cóż.

Mam jeszcze pewną teorię jeżeli chodzi o konto TaSiOra. Otóż wydaje mi się, że osoba, która nabijała konto Maćka (wg mnie był to sam Maciek, ale tej kwestii nie rozwiążemy), postanowiła nieco znormalizować sytuację. Czyli by nie było, że byle jaka obudowa (to moje osobiste zdanie o obudowie Maćka i nie chcę go tutaj urazić) wygrywa, więc należy jeszcze drugą, też gorszą (znowu nie chcę tutaj obrazić TaSiOra), nieco wywindować, dzięki czemu będzie to wyglądało spoko.

Ogólnie powiem jeszcze takie coś.

Dużo ludzi sprzeciwia się, że konkurs jest nie fair, bo ja mogę wygrać.

Ale powiem Wam, że po wystawienia obudowy masa ludzi pisze do mnie, z gratulacjami za wspaniałą obudowę (w tym jeden z uczestników konkursu stwierdził, że 'musi się zadowolić tym, czym ma' - czyli swoją obudową).

Także proszę Was o przemyślenie całej sytuacji - ale na SPOKOJNIE!

Teraz jeszcze posępie u Liska, by pozdejmował bany i poodblokowywał konta. Postaram się zrobić co się da, ale już widzę, że będzie trudno (na razie otrzymałem odpowiedź o treści "NIE", ale nie poddaje się :-D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do liska... tu xsrx...

widzisz my sie lubiec nie musimy... pislaem ci juz ze ty mnie traktuj jak powietrze a ja ciebie... zle slowa o sobie mozemy zatrzymac dla siebie ...

zablokowanie zakladania automatycznegho kont tez ci nic nie da... naprawde nie tedy droga...

Polar mysle ze zkwitowal sytuacje i moze na tym pozostanmy... to ze moderujesz na tweaku widac za bardzo na ciebie wplywa i strasznie sie tym obnosisz... daj sobie lekko luz bo do matury zawalu dostaniesz...

zakoncz juz swoja wojenke i pomysl o forum nie o swoim ego...

ja rowniez poskromie jezyk i wyjdziemy na prosta...

p.s nie banuj NUKE konta bo juz z niego wchodzil nie bede...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do liska... tu xsrx... 

widzisz my sie lubiec nie musimy... pislaem ci juz ze ty mnie traktuj jak powietrze a ja ciebie... zle slowa o sobie mozemy zatrzymac dla siebie ... 

zablokowanie zakladania automatycznegho kont tez ci nic nie da... naprawde nie tedy droga...

Widze kolega sie nieźle przygotowal.... Jest to jednak lepsze zabezpieczenie, a po dzisiejszych wydarzeniach z niego nie zrezygnuje.

Polar mysle ze zkwitowal sytuacje i moze na tym pozostanmy... to ze moderujesz na tweaku widac za bardzo na ciebie wplywa i strasznie sie tym obnosisz... daj sobie lekko luz bo do matury zawalu dostaniesz...

Nooo jasne... najlepiej wszystko zrzucic na mnie. Zobacz najpierw co sam zrobiles. Powstala tutaj tak gigantyczna rozpierducha wywolana problemem którego NIE BYŁO! Ktoś bawił się ankietą, ja ją zmieniłem i zarządziłem że 4MAX coś wybierze - i po sprawie, a tutaj jest jeszcze wielka awantura.

zakoncz juz swoja wojenke i pomysl o forum nie o swoim ego... 

ja rowniez poskromie jezyk i wyjdziemy na prosta...

Szkoda, że nie udało Ci się wcześniej go poskromić. Nie wierzę, że jest to osatnia ostra sprzeczka na tym forum, a czy moje nerwy wytrzymają kolejną i czy nie rzuce tego wszystkiego w cholere (bo ostatnio coraz częściej mam dość). A ja strasznie nie lubie robić rzeczy które mnie nie kręcą - prowadzenie serwisu niemal z dnia na dzien bawi mnie coraz mniej, m.in. to twoja zasluga - chyba mozesz byc dumny.

p.s nie banuj NUKE konta bo juz z niego wchodzil nie bede...

Nie banuje... bo to nie ma sensu, raczej wywalam.

PS. zdecyduj sie na jakis login i nie zakladaj ich 50...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dobra, robimy zrzutke panowie.

Raz dziennie panią z agencji z napisem Tweak.pl tu i tam.

Oczywiście pierwsze słowo jakie owa pani wypie zaraz po wypięciu się to to "podkręć mnie".

Pozatym xrxs (sorki jak przekręcę nicka, ale pamiętam teraz tylko, że były w nim dwa 'x', 's' oraz 'r' :P) masz bojowe zadanie - korzystając z poczty kwiatowej wysyłasz za karę przez tydzień Liskowi ładny bukiecik.

Ja jeszcze napiszę do producenta Viagry, by Liskowi podesłali jakąś partę na uspokojenie.

A Liska dalej męczę na GG, cholera twarda i uparta sztuka, także widzę, ze nieźle mięsa oberwał na PRIV'a !!! NIE ŁADNIE PANOWIE NIE ŁADNIE !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Polara na priv troche podpuszczam :D Ale cii... dobra, automatyczne "userowanie" jest juz wlączone, wiec zakladajcie se konta.... macie szczescie, bo wlasnie laska do mnie napisala, a zatem jestem niezwykle ucieszony. Ale jak jeszcze raz coś... ehh przyjde i własnymi rencami udusze :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest nasza kultura....to jest nasza kultura.... idź do diabła fakof won- jest taki kawałek sztywnego pala azji polecam niezłe zwieńczenie tej dyskusji. jest taki tekst mejk kids not łor zatem idzcie sie usztywnic to moze wam przejdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi