afrodyta Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Mam takie pytanko: co oznacza napis SERIES przy Radeonie 9600? Czy to to samo co Radek 9600 SE? I jak można spod windowsa sprawdzić ilu bitowa jest karta graficzna? Z góry dzięki za odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Nie, SERIES oznacza rodzinę kart, czyli np. 9600 SERIES to karty 9600SE, 9600, 9600pro, 9600XT (i inne nieoficjalne). Szyne do pamięci sprawdzić Everestem (www.lavalys.com). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrodyta Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Dzięki za odpowiedź :) Pomogła mi, i to bardzo. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrodyta Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 A w jaki sposób mogę sprawdzić jaka wersja Radeona (pro, se, xt itp.) siedzi w kompie, bo Everest chyba nie podaje takich informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Sprawdź taktowanie procesora karty i pamięci. Po tym można poznać. Odczytasz to w rownież w evereście w zakładce ekran -> procesor graficzny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrodyta Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Jeśli chodzi o procek graficzny to : Częstotliwość taktowania układu graficznego wynosi 324 MHz Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC to 400 MHz A jeśli chodzi o magistralę pamięci to : Rzeczywista częstotliwość taktowania wynosi 202 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania to 404 MHz Przepustowość : 6464 MB/sek No nie wiem, jak na moje oko to nie wygląda mi to na SE, bo te shity są 64 bitowe (chyba) i mają 2x niższą przepustowość, ale może się mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Po taktowaniach mniemam iż jest to zwykły radek 9600. Przepustowość też na to wskazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrodyta Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Madness, ogromne dzięki za odpowiedź. Ja też mam nadzieję, że jest to zwykły Radek a nie ten shit SE :) Ps. A ta zaj*** obudowa na fotce to twoja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...