Skocz do zawartości
matti_

Pytanie o Sapphire z rodziny 9600 XT

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Hmm...

Co lepiej wybrać? Jeżeli się ma wybór pomiędzy tylko te dwie karty? Sapphire 9600 XT Ultimate, czy może lepiej wersję Fireblade? Zdaje się, że Fireblade ma fabrycznie podniesione taktowanie pamięci do około 325 MHz (650 MHz efektywne), ale czy Ultimate też?

Mam też pytanie - na czym polega różnica wersji "full retail" i "lite retail" tych kart? Czy to chodzi o załączenie w jednej kuponu na Half Life 2?

I jeszcze pytanie... Czy to właśnie wersja Fireblade ma wtyczkę na dodatkowe zasilanie i pamięci TSOP? Jeżeli nie, to co to jest za model karty Sapphire na tym zdjęciu: http://atlantis.hell.pl/~matti/Sapphire_9600XT.jpg?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzxi o wersje Ultimate - te za 1000 zeta - nie lepiej sobie sprezentowac za te pieniadze radzia 9800 pro ?????.

Poza tym wersja full i lite retail - nie wiem o co tu chodzi; sprawdz sobie na jakims sklepie (barwkomp, komputronik) zawartosc pudelek tych kart i porownaj. Ja wiem tylko jedno, ze kupujac karte sapphire w wersji pudelkowym lite dostalem kupon na HL2.

Co do 3 pytania - fireblade ma wtyczke na zasilanie. To co masz na fotce wyglada mi na fireblade'a.

Jesli jednak chcesz pokrecic - to wg mnie lepiej wziac (jesli koniecznie chcesz r9600xt) zwyklego radzia 9600 xt od sapphire na pamieciach BGA, kupic do nich ladne radiatorki i sie bawic.

Ale ogolnie to ja za 1000 zeta nie kupowalbym 9600xt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi