ksynon Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Witam. Mam oto taki problem: Moj komp po jakims czasie ( czasem kilka minut, godzin, a nawet czasem wogole ) wylacza sie. Wylaczeniu towarzyszy dzwiek z glosnika wewnatrz obudowy. Dzwiek ten jest w formie 1 dlozszy, 1 krotszy - dzwoni caly czas dopoki nie odlacze zasilania. Co moze byc przyczyna takiego zachowania sie kompa? Oto moj sprzet: AMD Athlon 2500+ Barton Plyta Abit NF7 1024 MB RAM - DDR400 Kingstom Dysk 120 GB 7200ob SATA ( MAXTOR ) Grafika ATI Radeon 9000 VIVO ( 64 MB ) Zasilacz Codegen 300W CD-ROM ASUS 52x Nagrywarka DVD+/-RW Lite-ON Wentylator Spire - nie pamietam modelu Komp podlaczony jest takze do UPS'a. Problem pojawil sie nie dawno, nie od poczatku uzytkowania peceta. Prosze o jakakolwiek pomoc. Dzieki serdeczne za kazde info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia22 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 moze zasilacz pada ? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksynon Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 No mozliwe, ale jak to sprawdzic? Kupilem obudowe wraz z zasilaczem - czy gwarancja dotyczy takze zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 speedfan'em sprawdz napiecja i temperatury... lub w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Według tego http://forums.extremeoverclocking.com/arch...dex.php/t-83627 to wina pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksynon Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Wykluczam: - zasilacz ( przynioslem sprawny i problemy pojawialy sie ponownie ); - pamiec ( testowalem pamiec pod DOSem na innym pc i sa dobre ); Wiem, ze mam troche wirusow, ale mysle ze nie maja one wplywu na dzialanie kompa. Nie moge usunac ich, bo wylacza mi sie komp podczas skanowania. Zainstalowalem CPUFan i oto temp: - procesor 51 stp. - system 32 stp. Przy takiej konfiguracji jest ok, lecz czasami jak duzo pracuje to temp skacze nawet do 58stp. i wtedy sie komp wylacza. Jak ustawic, aby komp wylaczal sie dopiero gdy temp. bedzie wieksza niz np. 70stp. Ile Athlon XP 2500+ Barton wytrzymuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zasilacz Codegen 300W I juz masz odpowiedz. Ja to bym sie bal takiej maszyny na tym wlaczac nawet... Jaki ten zasilacz przyniosles ze wykluczasz ze to moze byc on ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksynon Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zasilacz Seasonic'a 200W. Wykluczylem zasilacz, poniewaz na tym zasilaczu takze komp sie wylaczal. Czy to mozliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zasilacz Seasonic'a 200W. Wykluczylem zasilacz, poniewaz na tym zasilaczu takze komp sie wylaczal. Czy to mozliwe? Dziwię się , że komp Ci wogule wstał na tym zasilaczu . Zdobądź jakiś dobry firmowy zasilacz 350 W i wtedy sprawdzaj a nie zmieniaj ze złego na jeszcze gorsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 I to jest właśnie to początkujący odrazu piszą na całym forum, zamiast odrazu iśc do podstawowych zagadnień, a po drugie to nie ten dział. Aha jesteś genialny z tym zasilaczem sprawdzałeś najpierw na CodeShicie 300W, a później na jakimś badziewiu 200W i jeszcze z takim sprzętem zamienił stryjek siekierke na kiej Gratulacje za odwage. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregg Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Jest to typowy alarm z giosa płyty NF7. Miałem tak jak proc był w stanie przegrzania. Jakie masz chłodzenie? Na jakiej szynie proc i na jakim napięciu? Przyczyną takich alarmów może też być spadek napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...