Zygio Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Mam płytę głowną Abit BD7-E i mam tam DDR200 i nie wiem jak go podkręcić na 333, a wiem że sie da bo pisze na pudełku DDR 333Mhz a na dole gwiazdka DDR 333 overclocking. Jak ktos wie jak podkrecic to niech napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Na jakim pudełki pisze DDR 333 :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Z 200 na 333 raczej nie podkręcisz. Jednak z DDR200 na DDR266 powinno się udać. Po prostu wejz do Biosu i szukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygio Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 da sie podkręcić na 333Mhz bo mam tak na pudełku od płyty głownej @Dabek na akim pudełku co kupujesz płyte główną (duże płaskie prostokątne z kartonu) teraz juz wiesz jakie? Jak tak to dobrze i jak wiesz to napisz jak podkrecic. Aha szukalem w BIOSie ale nie znalazłem. Prosze pomozcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 da sie podkręcić na 333Mhz bo mam tak na pudełku od płyty głownej @Dabek na akim pudełku co kupujesz płyte główną (duże płaskie prostokątne z kartonu) teraz juz wiesz jakie? Jak tak to dobrze i jak wiesz to napisz jak podkrecic. Aha szukalem w BIOSie ale nie znalazłem. Prosze pomozcie. 52 strona instrukcji - tam jest to wyjaśnione http://www.abit-poland.com/download/doc/ma...-e_eng_v100.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygio Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 thx radmax tylko co tam trzeba zmienic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Nie bede obrażał nowych userów. Tam na tym pudełku pisze, że twoja płyta główna obsługuje DDR 333, a to nie oznacza, że bedzie chodzić na 333, aha gdyby pisało na pudełku(czy czymś takim) od RAMów to może i by chodziło. To jest tak samo jak jest z monitorami i z kartami graficznymi. Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 a jakiego masz procka??Zygio?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygio Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 oj wiem to niestety podkrecilem na 266 i system stał sie niestbilny (nagle monitor sie wylaczyl potem cały komp. Apel do ludu: Nie kupujcie Abit'a bo oni oszukują! :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 oj wiem to niestety podkrecilem na 266 i system stał sie niestbilny (nagle monitor sie wylaczyl potem cały komp. Apel do ludu: Nie kupujcie Abit'a bo oni oszukują! :x HEHEHEEHEHEHHEEEEEEEEEEEEEEE zabił mnie oni oszukuja HEHEHHEHEEHEHEHEHHEE :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Czlwieku jak pisze na płycie gluwnej ze obsługuje 2Giga ramu 400mhz to jak wlazysz do płyty 1giga 266 to automatycznie zmieni ci sie na 2giga 400mhz heehehehehehehehheehehehehehhehehehe :lol: :lol: :lol: Prawie z krzesla spadłem a jak kupujesz płyte gdzie pisze ze obsluguje atlona 3200+ a ty wkałdasz 1700+ i zmienia ci sie na 3200+ lub odrazu sie moze sam podkreci na 3200+ hehehehehehe Boze Litosci :D :D :D :D :D Pozdrowienia dla poczatkujacego :D :D i witamy w marketingu komputerowym :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Apel do ludu: Nie kupujcie Abit'a bo oni oszukują! :x czlowieku zastanow sie nad tym co wypisujesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 a i jescze jedno jak ci na Codegenie <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span></span> ma realnej moze 150-200w bardzo niestabilnej pracy napisza na opakowaniu 1000W mocy i cene 400zł PROMOCJA a obok bedzie Chiefec 420 za 280zł to co kupisz :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 oj wiem to niestety podkrecilem na 266 i system stał sie niestbilny (nagle monitor sie wylaczyl potem cały komp. Apel do ludu: Nie kupujcie Abit'a bo oni oszukują! :x He. Fajne. Kupujesz dobre opony do samochodu. Producent zapewnia bezpieczną jazdę do 300km/h Zakładasz je do malucha. K....... Oni oszukują,maluch nie chce jechać ponad 110km/h NIE KUPUJCIE TYCH OPON :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pCz Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Juz wielcy i madrzy sie nasmiali? Kazdy z was byl taki jak on, wiec niepowinniescie sie z niego nabijac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 nie da sie byc takim jak on :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Juz wielcy i madrzy sie nasmiali? Kazdy z was byl taki jak on, wiec niepowinniescie sie z niego nabijac. czlowieku, a Tobie o co chodzi, to nie jest wysmiewanie, lecz krytyka dzieki, ktorej chlopak ma sie zastanowic nad tym co wypisuje, zeby uniknac pozadnego wysmiania moze i bylem, ale nie sypalem wtedy takimi postami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygio Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 śmiejcie sie ale mam Ram kingstona 333Mhz więc to wy sie zastanowcie DEBILE! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 śmiejcie sie ale mam Ram kingstona 333Mhz no juz lepiej to moze opisz calu swoj sprzet jakie ramy cl3 czy cl2.5 i ile ,jaka płyta dokładny model ,jaki procek dokladny model ,zasiłka i co masz w kompie . :D :D no to na poczatek i wtedy ci doradzimy :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 śmiejcie sie ale mam Ram kingstona 333Mhz więc to wy sie zastanowcie DEBILE! :twisted: to w dupe <span style="color:red;">[ciach!]</span>a chce ci pomoc a ty nas od Debili o <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jak bys był obok to bym ci do [gluteus maximus] niezle nakopał . Zamknac temat i Banana temu panu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Ale mnie szlak trafia jak takie Pedały na forum przychodza , chetnie bym mu zeby powybijał grrrrrrr o stary modl sie zebym ciebie w zyciu nie spotkał na swej drodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 śmiejcie sie ale mam Ram kingstona 333Mhz więc to wy sie zastanowcie DEBILE! :twisted: Rozumiem, każdy kiedyś miał taką wiedze jak on ma, ale to napewno było dawno, ja z twoimi umiejętnościami bym poszedł na Forum "Komputer Świata", tam był byś najlepszy i to ci radzę, na to forum morzesz przyjsć za rok albo 2 jak sie czegoś nauczysz i proszę bardzo nie wyzywać mnie i innych userów od Debili. No nie jest wcale groźba, tylko ostrzeżenie. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygio Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 sorki poniosło mnie ale znam sie an kompach tylko nie na overclocku i jak ktos mnie wysmiewa to jak mam sie nie wkurzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygio Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 zostawmy ten temat co lepiej chlodzi radiatorki czy wentylatory? (chce podkrecic karte graf.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 stary juz ci pisalem napisz cały swoj sprzet !!!! i dopiero wtedy zacznij zadawac pytania :) :) heeh przeprosiny przyjete :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 śmiejcie sie ale mam Ram kingstona 333Mhz więc to wy sie zastanowcie DEBILE! :twisted: to bylo bardzo niegrzeczne, ale sorki poniosło mnie ale znam sie an kompach tylko nie na overclocku i jak ktos mnie wysmiewa to jak mam sie nie wkurzyc? grunt, ze przeprosiles, kazdego moze poniesc, ale panuj nad soba w przyszlosci tak jak pisze xxx wypisz caly konfig to porozmawiamy powaznie, a co do chlodzenia to radiatorki na pamieci i wentyl na chipset i bedzie zimno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygio Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Mam nadzieje że tyle wystarczy. Jak za mało to piszcie. Jaki zasilacz mi polecacie (mam 2 dyski, 2 nagrywarki + floppy)? PS. Zauwazylem ze mojego modelu obudowy juz nie produkuja jest za to praktycznie taki sam tylko zasilacz 350W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 pierwsza sprawa jest taka, ze Twoja plyta obsluguje max pamieci 333Mhz, nie bardzo rozumiem opisana przez Ciebie sytuacje, moze ten RAM chodzi juz w 333, a Ty go krecisz wyzej (wiesz, ze np DDR 400, to tak naprawde 200 *2), ale tak jak pisze nie jasno to wszystko opisales, sprobuj to jakos nam wyjasnic kolejna sprawa jest taka, ze do tego sprzetu, ktory masz radzilbym wymienic zasilacz jak najszybciej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygio Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Dzięki @Pleem na stronie producenta napisali że obsługuje 333 ale trzeba podrkęcić aby obsługiwała te 333Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleem Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 musze przyznac, ze ta plyta jest troche dziwna, ale jesli lubisz swojego kompa to zastanow sie nad zasilaczem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygio Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 @Pleem jaki mi polecasz? Ile W jaka firma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...