Skocz do zawartości
Zygio

Jak podkręcić DDR?

Rekomendowane odpowiedzi

da sie podkręcić na 333Mhz bo mam tak na pudełku od płyty głownej

@Dabek na akim pudełku co kupujesz płyte główną (duże płaskie prostokątne z kartonu) teraz juz wiesz jakie? Jak tak to dobrze i jak wiesz to napisz jak podkrecic. Aha szukalem w BIOSie ale nie znalazłem. Prosze pomozcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

da sie podkręcić na 333Mhz bo mam tak na pudełku od płyty głownej

@Dabek na akim pudełku co kupujesz płyte główną (duże płaskie prostokątne z kartonu) teraz juz wiesz jakie? Jak tak to dobrze i jak wiesz to napisz jak podkrecic. Aha szukalem w BIOSie ale nie znalazłem. Prosze pomozcie.

52 strona instrukcji - tam jest to wyjaśnione http://www.abit-poland.com/download/doc/ma...-e_eng_v100.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bede obrażał nowych userów. Tam na tym pudełku pisze, że twoja płyta główna obsługuje DDR 333, a to nie oznacza, że bedzie chodzić na 333, aha gdyby pisało na pudełku(czy czymś takim) od RAMów to może i by chodziło. To jest tak samo jak jest z monitorami i z kartami graficznymi. Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj wiem to niestety podkrecilem na 266 i system stał sie niestbilny (nagle monitor sie wylaczyl potem cały komp. Apel do ludu: Nie kupujcie Abit'a bo oni oszukują! :x

HEHEHEEHEHEHHEEEEEEEEEEEEEEE zabił mnie oni oszukuja HEHEHHEHEEHEHEHEHHEE :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czlwieku jak pisze na płycie gluwnej ze obsługuje 2Giga ramu 400mhz to jak wlazysz do płyty 1giga 266 to automatycznie zmieni ci sie na 2giga 400mhz heehehehehehehehheehehehehehhehehehe :lol: :lol: :lol:

Prawie z krzesla spadłem

a jak kupujesz płyte gdzie pisze ze obsluguje atlona 3200+ a ty wkałdasz 1700+ i zmienia ci sie na 3200+ lub odrazu sie moze sam podkreci na 3200+ hehehehehehe Boze Litosci :D :D :D :D :D

Pozdrowienia dla poczatkujacego :D :D

i witamy w marketingu komputerowym :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i jescze jedno jak ci na Codegenie <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span></span> ma realnej moze 150-200w bardzo niestabilnej pracy napisza na opakowaniu 1000W mocy i cene 400zł PROMOCJA a obok bedzie Chiefec 420 za 280zł to co kupisz :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj wiem to niestety podkrecilem na 266 i system stał sie niestbilny (nagle monitor sie wylaczyl potem cały komp. Apel do ludu: Nie kupujcie Abit'a bo oni oszukują! :x

He.

Fajne.

Kupujesz dobre opony do samochodu.

Producent zapewnia bezpieczną jazdę do 300km/h

Zakładasz je do malucha.

K.......

Oni oszukują,maluch nie chce jechać ponad 110km/h

NIE KUPUJCIE TYCH OPON :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wielcy i madrzy sie nasmiali?  

Kazdy z was byl taki jak on, wiec niepowinniescie sie z niego nabijac.

czlowieku, a Tobie o co chodzi, to nie jest wysmiewanie, lecz krytyka dzieki, ktorej chlopak ma sie zastanowic nad tym co wypisuje, zeby uniknac pozadnego wysmiania

moze i bylem, ale nie sypalem wtedy takimi postami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiejcie sie ale mam Ram kingstona 333Mhz

no juz lepiej to moze opisz calu swoj sprzet jakie ramy cl3 czy cl2.5 i ile ,jaka płyta dokładny model ,jaki procek dokladny model ,zasiłka i co masz w kompie . :D :D no to na poczatek i wtedy ci doradzimy :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiejcie sie ale mam Ram kingstona 333Mhz więc to wy sie zastanowcie DEBILE! :twisted:

to w dupe <span style="color:red;">[ciach!]</span>a chce ci pomoc a ty nas od Debili o <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jak bys był obok to bym ci do [gluteus maximus] niezle nakopał . Zamknac temat i Banana temu panu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiejcie sie ale mam Ram kingstona 333Mhz więc to wy sie zastanowcie DEBILE! :twisted:

Rozumiem, każdy kiedyś miał taką wiedze jak on ma, ale to napewno było dawno, ja z twoimi umiejętnościami bym poszedł na Forum "Komputer Świata", tam był byś najlepszy i to ci radzę, na to forum morzesz przyjsć za rok albo 2 jak sie czegoś nauczysz i proszę bardzo nie wyzywać mnie i innych userów od Debili. No nie jest wcale groźba, tylko ostrzeżenie. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bylo bardzo niegrzeczne, ale

sorki poniosło mnie ale znam sie an kompach tylko nie na overclocku i jak ktos mnie wysmiewa to jak mam sie nie wkurzyc?

grunt, ze przeprosiles, kazdego moze poniesc, ale panuj nad soba w przyszlosci

tak jak pisze xxx wypisz caly konfig to porozmawiamy powaznie, a co do chlodzenia to radiatorki na pamieci i wentyl na chipset i bedzie zimno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje że tyle wystarczy. Jak za mało to piszcie. Jaki zasilacz mi polecacie (mam 2 dyski, 2 nagrywarki + floppy)?

PS. Zauwazylem ze mojego modelu obudowy juz nie produkuja jest za to praktycznie taki sam tylko zasilacz 350W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsza sprawa jest taka, ze Twoja plyta obsluguje max pamieci 333Mhz, nie bardzo rozumiem opisana przez Ciebie sytuacje, moze ten RAM chodzi juz w 333, a Ty go krecisz wyzej (wiesz, ze np DDR 400, to tak naprawde 200 *2), ale tak jak pisze nie jasno to wszystko opisales, sprobuj to jakos nam wyjasnic

kolejna sprawa jest taka, ze do tego sprzetu, ktory masz radzilbym wymienic zasilacz jak najszybciej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi