PRESTON Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 mam r9800 hisa zainstalowalem program riva tuner wlaczylem hardware monitoring i widze ze core clock pokazuje 324 a memory clock 290 to chyba cos malo prawda?z tego co czytalem to memory clock jest 580 a nie 290 w tej karcie, byc moze to brak znajomosci obslugi tego programu jak mozecie to pomozcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Wystarczyło by troche dedukcji... Pamieci DDR Double Data Rate 2 x 290 = 580 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRESTON Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 :] dzieki mam jeszcze 1 pytanie gdze moge znalesc jakas instrukcje do tego programu chcialby tylko troche podkrecic ta karte a nie chce czegos spartolic przeczytalem taka recenzje tej karty na ktoryms z forum HiS Radeon 9800 Po tym modelu wiele sobie obiecywałem. Pamięci miał identyczne jak wersja Pro, rdzeń mocno zaniżony, a więc teoretycznie powinien pracować przy ustawieniach takich jak model Pro. - rdzeń: z 325MHz do 440Mhz ! Rdzeń poszedł wyśmienicie i bardzo wysoko. - pamięci: z 580MHz do ... 650MHz. Spore zaskoczenie na minus. Powyżej tego taktowania były już artefakty. Wynik ostateczny to 440/650MHz. Przy takich ustawieniach karta uzyskiwała wyniki nawet nieco wyższe niż standardowy Radeon 9800Pro taktowany 380/680MHz. em tez taka recenzje tej karty na ktoryms z forum tak wiec chcialbym sprobowac takich ustawiem ale nie wiem gdzie co pozmieniac:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Instrukcji nie znajdziesz. A spartolić jest całkiem łatwo. Aby wyeliminować prawdopodobiństwo spartolenia zaopatrz kartę w: a) radiatory na pamięci B) pastę termoprzewodzącą zamiast gluta na procesorze karty c) całkiem nowy duży najlepiej miedziany radiator na GPU d) wydajny wentyl na tym radiatorze e) nadmuch powietrza ogólnie na kartę (z jednej i drugiej strony) f) dodatkowy wentyl w budzie aby usprawnić wentylację No i możesz się zabierac za kręcenie. W tych sprawach kieruj się umiarem i rozumem. Nie skacz na głeboką wodę od razu posuwaj się małymi krokami i cały czas kontroluj temperaturę i testuj testuj i jeszcze raz testuj. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...