Skocz do zawartości
diablica

co zrobic zeby nie schodziła skora po opalaniu

Rekomendowane odpowiedzi

a ja za chwile dostane kuchwicy :/

ile rosnie paznokiec??

co zrobic by nie schodzila skora...

dzizias!!!!!!!!!!!!

BEZ PRZESADY

EDIT:

a no i jeszcze napsiala do mnie anna mucha.....

argh

Dżizas... Ja myślałem, że bruce wymyślił to z paznokciem, a tu taki ząk po obejrzeniu Oślej... Ludzie, bez przesadyzmu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja za chwile dostane kuchwicy :/

ile rosnie paznokiec??

co zrobic by nie schodzila skora...

dzizias!!!!!!!!!!!!

BEZ PRZESADY

EDIT:

a no i jeszcze napsiala do mnie anna mucha.....

argh

jak bys nie zauwazył to osla łaczka - jesli ci cos nie odpowiada to nie czytaj - wybor masz - sam na tym forum nie jestes ... <pozdro> :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW bruce   tez mie to zaczyna wpieniac moderzy spia czy co ...

Wiesz osla byla pierwotnie niemoderowana ;) Jak bysmy mieli jeszcze poziom intelektualny postow oceniac to i 100 moderatorow by nie wyrobilo czasowo ;)

A tak wogole to maslanka ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kefir/maślanka

Poparzenia nie zależą od tego czy długo się siedzi na słońcu czy nie to zależy od skóry i od karnacji, jak masz jasną karnację to nie przesadzaj z opalaniem bo potem są takie kwiatki ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opalać się trzeba umiec to wtedy skóra nie schodzi, po pierwsze odpowiedni krem do opalania (filtr zależny od karnacji), i druga, a nie mniej ważna sprawa to czas opalania, chodzi o to, że jak wychodzisz pierwszy raz na słońce idź na 10 minut, na drugi dzień na 20 i tak dalej; ważna jest też godzina, czyli między 12-15 radze sie nie opalać za specialnie bo słońce njmocniej grzeje, to tyle myśle, że chyba nic nie pokręciłem, a przy okazji ja jestem słabo opalony - bo mi skóra zeszła :lol: (ale to z mojej winy hehe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam takie sranie na bani, jakbym sie opalal 20 minut i przed 12 a po 15 to bym byl tak samo bialy, jak przed wyjazdem na wakacje - albo tak samo jak garfield. Najlepsze metody (godziny wazne dla krajow z poludnia Euorpy):

- opalac sie do 11 lub po 17 bez zadnych kremow - tak do godziny, najlepiej nie lezec plackiem, ale biegac, grac w pilke, czy isc sobie na fale do morza

- opalac sie miedzy 11 a 17 z kremem do opalania i nie przerywac miedzy 12 a 15(ale czapka na glowe obowiazkowa). Najlepiej tak na godzine na slonce, na godzine w cieniu - przesmarowac sie jeszcze raz kremem i znowu godzina do poltorej na sloncu

Zawsze po opalaniu pomazac sie specjalnym kremem ktory ma lagodzic oparzenia itp..

Skora nie powinna schodzic, jesli bedzie schodzic to trudno - przeciez pod spodem nie ma wcale calkowicie bialej skory, tylko prawie tak samo opalona, wiec zadna strata.

Przy stosowaniu tej metody systematycznie, na starosc zostaniesz starym pomarszczonym wyschnietym dziadkiem i jesli nie bedzie mial raka skory - to mozesz to uznac za sukces :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a idz sobie do piwnicy i nie opalaj sie wogole.....

<span style="color:red;">[ciach!]</span>...

ale niektorym dogrzewa ostatnio

ak bys nie zauwazył to osla łaczka - jesli ci cos nie odpowiada to nie czytaj - wybor masz - sam na tym forum nie jestes ... <pozdro>

Jakbys nie zauwazyla to jest forum komputerowe a nie 'pomoz mi mamo' czy problemy nastolatkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...