roofman Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 hi! Jako że "wypala" mi się mój wyłużony monitor musze przymierzyć sie do jakiegoś innego. Nietety warunki meblowo-wymiarowe stawiają ostre wymagania: na biurki zmieszczę max 15 cali, o jak najmniejszej głębokości. Na LCD na razie mnie nie stać. Mogę przeznaczyć na monitor max 300zł. Możecie polecić coś sprawdzonego? Czytałem, że monitory NEC-a są w miarę krótkie ale w przypadku awarii naprawa kosztuje majątek (brak zamienników). Wymagań nie mam wygórowanych: czysty i stabilny obraz 1024x768 w 75Hz. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCZq Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Poszukaj na allegro. 75 hz w 1024 to katorga dla oczu -> minimum 80hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Poszukaj na allegro. 75 hz w 1024 to katorga dla oczu -> minimum 80hz Dzięki. Właśnie z allegro zamierzam zakupić. Mój aktualny monitor pracuje już w max 800x600 60Hz :lol: Ale ma sprzętowe wspomaganie gaszenia "migania obrazu"* i nie odczuwam tak tych 60 Hz jak na innych monitorach. * bezwładność luminoforu jest tak duża że nie widzę migania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...