raven_ns Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Witam wczoraj zakupilem sobie nowego kompa : ) i cieszylem sie nim przez dokladnie 24 h...No to Moze zaczne od tego co mam Plyta glowna Asus Prp8000 Pentium 4 2.8 GhZ i 1 Gb ramu...dzisiaj podczas instalacji aplikacji wyskoczylo mi niebieskie okienko z napisem "hard Error" lub cos w tym stylu wszytko sie dzialo na w Xp wersja z 2002r..po restarcie komputera wysauje mi non stop brak PLiku NTLDR.. No wiec wziolem Plytke z sytemem xp i chcialem to zrobic po swojemu..niby wsztko ladnie wystartowalo partycjia sie sformatowala...ale po ponownym uruchomieniu kompa znowu wyskakuje brak pliku.....jezleli ktos mi potrafi pomoc To z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 http://kolos.math.uni.lodz.pl/art79/window....php?lang=&co=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_ns Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 http://kolos.math.uni.lodz.pl/art79/window...?lang=&co=2Zabieram sie do roboty i zobacze co z tego wyniknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_ns Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 a jest ajkas mozliwosc zeby uruchomic wiersz polecen bo teraz kiedy zalaczam instalcjie xp....wyskakuje badanie konfiguracji kompa.....i dlugo dlugo nic black screan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_ns Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Tw tj chwili wogole mi sie nie chce bootowac....nie wiem czemu... tam na stronie(http://kolos.math.uni.lodz.pl/art79/windows.php?lang=&co=2) pisze ze w takim momencie 3eba wpisac fixbot ale gdzie i jak jak sie nie nic nie bootuje hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Wejdź do konsoli odzyskiwania. Po odpaleniu z cdromu wciśnij w odpowiednim momencie R. Potem wpisujesz polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_ns Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Wejdź do konsoli odzyskiwania. Po odpaleniu z cdromu wciśnij w odpowiednim momencie R. Potem wpisujesz polecenia. ale wlasnie chodzi o to ze nic sie nie chce bootowac :( a w biosie jest wszytko ustawione i powiino dzialac... wiec...niby sie zalacza napis "sprawdzanie konfiguracji komputera" a zaraz po tym pojawia sie czarny ekran i tak juz zostaje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Coś pokopane z MBR. Jaki to system plików ? Jeżeli fat to walnij formata z dyskietki 98. Można też Partition Magick i poustawiać partycję ,w tym rozruchową na nowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_ns Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 hmm tylko bede miec problem ze zdobyciem dyskietki startowej systemu 98...chodziasz robilem dyskietke startowa z pod xp i rowniez z tego nie ruszylo...no nic pozostaje mi jeszcze partition magic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Kiedy to wszystko wyprostujesz,polecam sformatować to potem na NTFS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_ns Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 a wlasnie jeszcze jak uruchomic Partition Magic na tamtym kompie...skoro sie nie botuje.../ znalazlem na plytce wersje 8.0... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...