karolski Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Witajcie, kupiłem sobie właśnie taka karte i jestem z niej bardzo zadowolony. Obraz na 19 Philipsa 109P4 po przejściu z gf4200 Prolinka (mimo iż równiez była to dobra karta) po prostu jest rewelacyjny. Problem tkwi w tym, iż po włączeniu funkcji overdrive i uruchomieniu jakiejkolwiek gry czy też aplikacji 3d np. 3dMarka nastepuje zawsze zawieszenie komputera i wtedy pozostaje jedynie guzik reset. Dzisiaj ściągam nowe drivery (7.95.4) ze strony Gigabyte'a, moze one mi pomoga. Nadmieniam, iż wyłaczyłem w związku z licznymi na forum zaleceniami VPU Recover. Bardzo prosze o rady w zw. z zaistniałym problemem i z góry dzieki za pomoc. MfG Karolski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Sprawdź chłodzenie karty. Prawdopodobnie się przegrzewa. Wentylacja w budzie też jest bardzo ważna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Moze i masz racje, ale z drugiej strony zwis nastepuje niemal zaraz po włączeniu 3dmarka bądź gry, a po odłaczeniu overdrive'a natychmiast jest ok. Poza tym mój sprzęt nie jest podkręcany. MfG karolski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 overdrive to kręcenie karty i sypie się to natychmiast gdy wchodzisz w tryb 3D. Funkcja overdrive może nie działać poprawnie. Czyli jakiś konflikt sterowników. Czy po zmianie kart przeistalowywałeś system czy dokładnie czyściłeś go z poprzednich sterowników ? U mnie np. V-tuner od gigabyta powodował przycinanie się w grach i markach. Po usunięciu problem znikł. Polecam wyczyszczenie systemu z naleciałości sterowników programem Drive Cleaner 3. A następnie zainstalowanie sterowników np. omegi czy catalyst. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Dzięki Madness za odpowiedź, fakt nie przeinstalowałem systemu choc wcześniej starałem się odinstalować sterowniki nvidii i gdyby nie problem z overdrive'm to karta sprawuje sie znakomicie. Próbowałem na innych sterownikach - omegach 4.7 włączyć overdrive'a, tez bezskutecznie. Zastanawiam sie czy karta sie nie gryzie z moją płyta - soltek frn2l. Ps. Czy u Ciebie chodzi overdrive i jaki masz config? MfG karolski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ja stosuje Rad linkera z najnowszych sterowników omegi 2.5.58. A config w podpisie. Standardowo moja karta pracuje trochę powyżej XT tzn. 560MHz rdzeń i 635MHz pamięci. Nie powoduje to przegrzewania ani artefaktów. Testowałem tą konfiguracje kilka godzin i jest ona dla mnie optymalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...