Skocz do zawartości
Gość

Tuner TV Prolink PixelView TV PAK RC/FM + camera

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z instalacja tego tunera pod windowsem xp i 2000. Na win98se tuner sie isntaluje elegancko i chula bez problemu , zas na xp i 2000 po skonfigurowaniu Tunera zgodnie z instrukcja jakosc obrazu jest 100 razy gorsza niz na win98se!!!! i w windowsie 2000 i xp nie dziala mi w ogle kameraka internetowa ktora jest podpieta do tego tuneru i koszrysta z jego oprogramowania (PixelView Station). Nie mam sily do tego tunera , blagam pomozcie!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc.

No to masz problem (a właściwie - mamy, bo też mam ten tuner) - na stronie Prolinka w dziale sterów dla tego modelu przy 2000/XP jest napisane "blablabla bundled camera not supported". A w 98 działała... Może ktoś umiałby trochę "stweakować" te stery? Kamerka badziewna ale zawsze miło jak działa...

Pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba te win2k i xp o niezbyt dobrze obsluguja tunery

ja mam avermedii tuner i jakosc na 2k tez jest gorsza niz na 98se moze nie 100 razy ale troche gorsza

a jesli chodzi o ta kamerke to co to za typ w jakie wejscie na tunerze ja podpinasz ?

ja akurat podpiolem zwykla kamere przez wejscie RCA (czincz) i robi bardzo dobrze bez problemow

w niektorych tylko programach trzeba ustawic na PAL_G bo tak to wykrywa NTSC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze,

ta kamerka jest wpinana bezpośrednio w śledzia tunera, taką dziwną wtyczką (na pewno nie jest to "czincz") - w kształcie kółka, kilka "ząbków" na obwodzie i kilka "szpilek" w środku...

No, cóż, chyba muszę zapomnieć o kamerce :cry: :cry: :cry:

Pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi