WIDMO82 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zabieram sie do palenia plytki na CDRW i po 5% zaczyna sie problem z buforem, myszka sie przycina, okna nowe mozolnie sie otwieraja, bufor skacze, czas zapisu plyty wydluzyl sie. Pomyslalem sobie hmm, ktos sie bawil chyba tasmami, pytam czy tak bylo.... TAK. Brajdak pomotal tasmy jak ktos przyszedl z dyskiem i teraz sa problemy. Nie bylo mnie pare dni w domu i ktos mi poprzestawial tasmy, zworki. ustawialem dzis przez godzine i juz wymiekam posiadam: DVDRW CDRW HDD HDD Jak to podpiac aby wszystko dzialalo poprawnie? Czy trzymac sie zasady ze na koncu tasmy ma byc master Oraz 1 IDE z tasma idzie do mastera systemowego dysku? Co gorsze, wlasnie mam wpiety tylko sam HDD na koncu tasmy jako master i sam CDRW tez na koncu tasmy jako master i nadal bufor lipny. System z ghosta wrocilem i uaktualnilem tez biosy w napedach. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 PIO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 nie nie, PIO to juz przerabialem :) a co do propozycji powyzszej to bylo moje pierwsze ustawienie i okazalo sie lipne :( pare kombinacji jest, a szkoda tasm i gniazd zasilajacych ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Wlaczylem speedfana na i na masterze mam komunikat - 2pozycja od gory: SPIN UP Time ( zolta ikonka z wykrzyknikiem) dysk niby ma prawie rok a Fitnes jakies 25% (5kwadracikow) - fakt faktem dysk pracuje prawie caly czas od roku. Jutro pozycze od kumpla 2nowe tasiemki a teraz ssiem nowe stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...