aqaz Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Siemka. Mam pytanko jak można zaradzić błędą.Zacznijmy od tego zmieniłem zasilacz. Więc postanowiłem swojego bartona 2500+ podkręcić. zmien iłem fbs z 166 na 190 nie chciał się odpalić. Zwiększyłem napięcie na 1,725V. I zadziałało. ALE: po włączeniu w aquamarku benchmarku to po parunastu sekundach pojawia się błąd(którego wcześniej nie było), gdy włąnczam 3dmarka 2003 to komp zawiesił się na 3 game. po włączeniu farcry po 1 minucie gry pojawia się błąd i się wyłancza pojawia się pulpit:( Co zrobić?? Chciałbym podkęcić proca na 3200+. temperatura na procu po podkręceniu fbs na 190 nie przekracza 50 stopni celcjusza. Czy to może mieć jakiś związem z tym że w biosie pod fbs i mnożnikiem mam napisane 66 MHz to jest z kartą graficzną związane mam radeona 9500@9700. Moja płyta główna to abit nf7 rev. 2.0. Ram to 2x256 dual channel 3200. Proszę o pomoc i z góry dziękuje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Witaj, najwidoczniej trafiłeś na dziadowski model, podnieś jeszcze napięcie i do przodu a swoją drogą daj FSB na 200 i następnym razem użyj szukajki ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 chwilkę po napisaniu tego trematu komp mi się znowu zrestartował:( Pomocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Jakie masz napięcie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 gdzie jakie mma napięcie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 i jaką szukajkę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 tam na górze w prawym rogu jest szukaj,a na temat podkręcania Bartona jest mnóstwo postów. Nie dziw sie że nikt nie odpisuje na strasznie oklepany temat, poprostu daj większe napięcie, poluzuj timingi i poszukaj w dziale są przyklejone topiki o podkręcaniu pozdrawiam kolegę z łodzi lol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Po zmianie fbs na 200 i napięcia nawet na 1,825 podczas wczytywania widowsa XP (gdy pojawia się już kolorowe logo i pasek) pasek się przesówa ale dalej nic się nie dzieje:( po zmianie napiecia na 1.8V a fbs 195 działa. Ciekawe na jak długo. Do ilu wynosi bezpieczne napięci dla mojego proca?? z góry dizękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Sprawdź jak chodzi w single channel, będzie wiadomo czy to problem z prockiem czy z dualem. Powinno pójść powyżej 200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 polecam kompednium o nf7 potem zkladaj temat zaloze sie ze paste na nb nie rozsmarowales ... sb gorace itd szukanie nie boli !! rece opadaja zawsze to samo: "mam bartona 2500+ i nie moge podkrecic .... " wiem ze jestes poczatkujacy ale poszukaj troche bo to bylo 1000 razy naprawde pozdrawiam i powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...