TITOLD Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 czesc jestem posiadaczem palit daytona geforce 4ti 4200 128mb 128bit i mam z nim problem.kosci pamieci znajduja sie na gorze wszystkie 8 sa rozmieszczone wokol radiatora z wentylatorem.A problem polega na tym ze jego dolna czesc tam gdzie nie ma pamieci strasznie sie grzeje nie wplywa to na prace karty ale mnie martwi a na dodatek przez to rosnie temp w obudowie.aha spód karty jest tak goracy ze palca nie da sie na dlugo polozyc.Czy jest to uszkodzenie karty czy poprostu musi tak byc KARTA NIE JEST PODKRECONA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 A mozesz przeczytać regulamin forum i zmienić tytuł na jakiś zgodny z regulaminem? "RATUNKU" taki nie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 A spód karty grzeje się zawsze (w titanumie) , jest to normalka, tymbardziej jeżeli standardowe chłodzenie nie jest zbyt dobre i kiepsko odbiera ciepło, to tym więcej ciepła przechodzi na plecy GPU. Jest patent -> przykleić miedzianą kostkę na spód GPU, żeby nie dotykała rezystorów, i do tej kostki przykleić jakiś radiator. Ten patent pozwala na większe podkręcenie rdzenia, a także w tym przypadku zapobiega przegrzewaniu się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...