Skocz do zawartości
AnouaaR

Problem: Ac'97, directx3d, i pare innych.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, jakbym nie mial to bym tutaj nie pisal. Od poczatku. Po reinstalce zainstalowalem wszystko, i dokonalem testu poszczegolny uzadzen przez dxdiag, wszystko bylo okej. Po chwili nagle, bez wiekszej przyczyny padl Direct3d. Dxdiag oswiadczyl mi, ze: Wystąpił błąd w kroku 8 (Tworzenie urządzenia 3W): HRESULT = 0x887602eb (kod błędu). Na stronie Microsoftu znalazlem informacje o tym bledzie. Dokladniej wywoluje go jakis program, lecz ja go nie uzywam, i nigdy nie uzywalem. Ktos sie orjetuje o co chodzi?

Problem numer dwa jest to dzwiek. Jest on zintegrowany na plycie, i wystepuja z nim problemy pokroju przerywanie mp3 w winampie, trzaski, wrzaski, ogolne zawieszanie komputera, zanik dzwieku, itp. Nie moge znalesc rozwiazania na ten problem od 4 miesiecy i zaczyna to byc irytujace.

Dla jasnosci, moj konfig:

Duron 1400

Asrock K7VT4-4x

256 ram ddr

GeForce4 440MX 64 ram

Win98se

Prosilbym o jakokolwiek pomoc. ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma jak asrock;]

spróbuj najnowszych sterów do płyty głównej i dźwiękówki.

a co do błędu dxdiag'a to jeżeli problem nie występuje w grach i aplikacjach to moożna go po prostu olać

;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj directaX, najlepiej programem DXBuster lub innym, potem odinstaluj i zainstaluj dźwięk jeszcze raz, sprawdź w dxdiagu czy jest ok. jeśli nie ma żadnych błędów wtedy zainstaluj nowego Dx-a ponownie i jeszcze raz sprawdź czy jest ok. Miałem tak nie raz i zawsze w ten sposób sobie radziłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi