Skocz do zawartości
Racoclan

Problem z kontrolerem obrotow - Pentagram

Rekomendowane odpowiedzi

Juz o tym pisalem w innym temacie ale nie uzyskalem praktyczne zadnej odpowiedzi dlatego zakładam nowy watek poniewaz nie znalazlem takiego problemu na forum..... Jakis czas temu zakupilem pentagrama QC-80 cu załozylem go i wszystko ok dziala bez zazutu jestem zadowolony temperaturki calkiem fajnie. Gnebi mnie jednak mały problem poniewaz niedawno podkusiło mnie aby zamontowac dodatkowo kontroler obrotow ktory byl dołaczony do zestawu tak tez zrobilem i male zaskoczenie odpalam kompa a tu mi wyskakuje jakis error biosu ze sa zle ustawienia hardware monitor czy cos takiego, i komp nie ruszy dalej, jest oczywiscie mozliwosc nacisniecia f1 i pojdzie dalej ale to nie oto chodzi. Nie do konca wiem co jest przyczyna sprzet mam taki jak w podpisie bios na plyte mam najnowszy zresza probowalem takze inne.... moze ktos by wiedzial w czym problem aha dodam ze jak sciagne z coolera kontroler to problem znika. Jeszcze jedna rzecz sprawdzilem. Ja na mojej plycie mam taka opcje jak speed control i tam mozna ustawic zeby cooler chodzil na 10/15 obrotow 11/15 itp i co ciekawe jak zapodam ta opcje oczywiscie bez załozonego kontrolera to taki sam blad wywala. Czyzbym miał lekko uszkodzoną płyte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi