barakuda Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Prszę o wskazówki instalacyjne MANDRAKELinux-9Orc2, a najlepiej jakas instrukcje.Dzięki barakuda@rtk.net.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Kup książke, ja kupiłem ( i z książką miałem duże problemy po 5 razach udało się skonfigurowałem nawet serwer) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 normalnie sciska sie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 probowalem mdk 9.0 rc1 i ... kupa nie da sie gf3 uruchomic :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 probowalem mdk 9.0 rc1 i ... kupa nie da sie gf3 uruchomic :evil: nvidia jest bee bo udostepnia sterowniki tylko w wersji binarnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 coyote widze ze siedzisz w linuxie to moze mi pomozesz z tv-outem, jak sie odezwiesz to opisze problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 14 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2002 probowalem mdk 9.0 rc1 i ... kupa nie da sie gf3 uruchomic :evil: Musisz najnowsze stery z Nvidi pociągnąć i będzie gites :-) No kompilacja jądra by się przydała :-) http://www.linux.sky.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 probowalem mdk 9.0 rc1 i ... kupa nie da sie gf3 uruchomic :evil: Musisz najnowsze stery z Nvidi pociągnąć i będzie gites :-) No kompilacja jądra by się przydała :-)http://www.linux.sky.pl/ wlasnie w tym jest problem ze najnowsze sa pod wersje jadra 2.4.18-6 bodajrze, a w mandrake 9.0 rc1 jest jadro 2.4.19- costam i nvidia-kernel sie z tym jadrem gryzie, niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 wlasnie w tym jest problem ze najnowsze sa pod wersje jadra 2.4.18-6 bodajrze, a w mandrake 9.0 rc1 jest jadro 2.4.19- costam i nvidia-kernel sie z tym jadrem gryzie, niestety.Skompiluj nvidia-kernel i nie bedzie się gryźć. Poza tym nie widzę powodu dlaczego stare sterowniki nie miałyby dzialać z gf3. Jakiś komunikat, coś w logach??? Tak to ciężko coś powiedzieć 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Ludzie pomocy dziwna rzecz Linux się mi wiesza a właściwie to wogóle nie startuje, to znaczy uruchamia się ale tylko w trybie tekstowym a gdy próbuje w graficznym to pokazuje się tylko "LI" i to wszystko moge czekać mam Mandrake 8.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 wlasnie w tym jest problem ze najnowsze sa pod wersje jadra 2.4.18-6 bodajrze, a w mandrake 9.0 rc1 jest jadro 2.4.19- costam i nvidia-kernel sie z tym jadrem gryzie, niestety. Skompiluj nvidia-kernel i nie bedzie się gryźć. Poza tym nie widzę powodu dlaczego stare sterowniki nie miałyby dzialać z gf3. Jakiś komunikat, coś w logach??? Tak to ciężko coś powiedzieć 8) oj juz mam tak dopieszczonego linuxa ze naprawde nie chce mi sie przechodzic wszystkiego od poczatku, a tak na przyszlosc to moze powiedz mi jak skompilowac nvidia-kernel, czy rebuildem? (sorry za lamerskie pytanie ale jestem jeszcze ciniuski w linuxie) Pozatym mdk9.0rc1 jest jak dla mnie jeszcze niedopracowane, co z tego ze chodzi kde3 skoro menadzer instalacji pakietow jest jakis skopany, pozatym pewnie jest jeszcze mnostwo bledow. wyszedl juz mdk9.0rc2 wiec w rc1 napewno byly bledy a ja mam tylko sdi i juz nie mam sily na sciaganie znowu 3 obrazow plyty. poczekam poprostu na wersje final i wtedy sciagne. p.s. wczoraj zainstalowalem nowe stery od nvidia 1.0-3023 i nie widze roznicy, bo pewnie sa niewielkie i tylko w szczegolach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Ludzie pomocy dziwna rzecz Linux się mi wiesza a właściwie to wogóle nie startuje, to znaczy uruchamia się ale tylko w trybie tekstowym a gdy próbuje w graficznym to pokazuje się tylko "LI" i to wszystko moge czekać mam Mandrake 8.0Co znaczy uruchamia się tylko w trybie tekstowym? W jaki sposób go odpalasz w tym trybie tekstowym? Przenosiłeś jakieś pliki w /boot? Podmontuje ten dysk z dyskietki startowej np jako /mnt i odpal lilo: mount /dev/ktoryśdysk /mnt chroot /mnt lilo Powinno być ok. Może trzeba jeszcze lba32 dopisać do lilo.conf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a tak na przyszlosc to moze powiedz mi jak skompilowac nvidia-kernel, czy rebuildem? (sorry za lamerskie pytanie ale jestem jeszcze ciniuski w linuxie)Piszę z pamięci bo mnie już nie dotyczą takie problemy :) Sciągnij tar.gz, rozpakuj. Odpal configure, make, make install i powinno być git. Pozatym mdk9.0rc1 jest jak dla mnie jeszcze niedopracowane, co z tego ze chodzi kde3 skoro menadzer instalacji pakietow jest jakis skopany, pozatym pewnie jest jeszcze mnostwo bledow. Cóż - mandrake :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a tak na przyszlosc to moze powiedz mi jak skompilowac nvidia-kernel, czy rebuildem? (sorry za lamerskie pytanie ale jestem jeszcze ciniuski w linuxie) Piszę z pamięci bo mnie już nie dotyczą takie problemy :) Sciągnij tar.gz, rozpakuj. Odpal configure, make, make install i powinno być git. Pozatym mdk9.0rc1 jest jak dla mnie jeszcze niedopracowane, co z tego ze chodzi kde3 skoro menadzer instalacji pakietow jest jakis skopany, pozatym pewnie jest jeszcze mnostwo bledow. Cóż - mandrake :) zawsze tak robilem, nigdy z rpm -ow. a tak dokladniej to nie trzeba ./configure tylko odrazu make :wink: a co do mandrake to uwazam ze przeginaja troche ze stosowaniem nowosci i nie testuja pozniej tego dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a co do mandrake to uwazam ze przeginaja troche ze stosowaniem nowosci i nie testuja pozniej tego dokladnie.Jak to nie testują? Na Tobie testują :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 a co do mandrake to uwazam ze przeginaja troche ze stosowaniem nowosci i nie testuja pozniej tego dokladnie. Jak to nie testują? Na Tobie testują :) na mnie nic nie testuja, bo nie wysylam do nich zadnych uwag, logow itp. a w testowaniu chyba o to chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Nic nie przenosiłem z żadnego katalogu bo nie umie :-) a pozatym instalator wykrywa mi karte grafiki jako GF 2DDR a ja mam MX na SDR czy to może mieć znaczenie ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 No i jeszcze jedno pytanko szukam jakiejeś strony gdzie jest opisany linux i polecania shella. A tryb tekstowy odpolił się mi jak podczas instalki nie skofigurowałem ustawień monitora i karty. Była normalna linia poleceń jak w Dos-ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 Nic nie przenosiłem z żadnego katalogu bo nie umie :-) a pozatym instalator wykrywa mi karte grafiki jako GF 2DDR a ja mam MX na SDR czy to może mieć znaczenie ????Nie ma najmniejszego. Do nvidiów jest jeden sterownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2002 No i jeszcze jedno pytanko szukam jakiejeś strony gdzie jest opisany linux i polecania shella. A tryb tekstowy odpolił się mi jak podczas instalki nie skofigurowałem ustawień monitora i karty. Była normalna linia poleceń jak w Dos-ie Na linuxindex.pl jest sporo linków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Dzięki za dotychczasowe rady. Jak narazie udalo się mi uruchomic Linux tylko skąd wiziąść stery do płyty K7S5A chodzi mi kąkretnie o AGP i IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...