Skocz do zawartości
MadMat

potrzebny mi jest program do naprawy dysku zna ktos ?

Rekomendowane odpowiedzi

na poczatku gdy kupilem dysk diamond 9 ata 133 8mb bufor przy kopiowaniu plików mial 25-38mb /s teraz gdy mam juz go jakies 1/2 roku kopiowanie ma 7-12 mb/s nie pomaga defragmentacja a calego sformatowac nie chcem bo musze zostawic sobie 50gb danych które są mi koniecznie potrzebne (mam partycje 3gb, 7gb i 100gb) moze dalobysię podzielic tą partycje jakims programem 100gb na dwie nie tracąc danych :?: jesli tak napiszcie i podajcie nazwę programu :!: a moze mi polecicie jakis program który to naprawi bez koniecznosci formatowania :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do podzialu dysku na pratycje, bez utrat danych mozes zuzyc Partition Magic, jakas nowa wersje najlepiej. Ale jak PelzaK napisal moze to byc niebezpieczne. Ja dzielilem w ten sposob dysk 3 krotnie i 2 razy konwertowalem a inny system plikow, bez komplikacji, ale na forum sa osoby ktorym przez te manipulacje poznikaly partycje itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po PM potrafią znikać dane.

Jeszcze lepiej potrafi zachowac się norton disk doctor. Przekonałem się 2 lata temu zeby nie uzywac tego g...a (widziałem na forum podobne przypadki).

Wiecie jak wyglada naprawa dysku przez NDD? Mniej więcej tak.

"Znaleziono błedy blablabla. Czy naprawić?" Dajemy tak. I program potrafi skasować partycje z błedami. Nie ma to jak skuteczne usuwanie błędów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi