Gość Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Mam zamiar kupić te 3 rzeczy, co o nich sądzicie? Macie jakieś uwagi, czy spostrzeżenia to piszce, zanim wydam $. Dzięki >>Hercules 3D PROPHET FDX 8500 LE lub ATI RADEON 8500LE 128MB TVDVI H BOX >> pamięć PC266 256 MB CL2. SAMSUNG >> CD-RW TDKcyclone 32x/10x/40x :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Mam zamiar kupić te 3 rzeczy, co o nich sądzicie? Macie jakieś uwagi, czy spostrzeżenia to piszce, zanim wydam $. Dzięki >>Hercules 3D PROPHET FDX 8500 LE lub ATI RADEON 8500LE 128MB TVDVI H BOX >> pamięć PC266 256 MB CL2. SAMSUNG >> CD-RW TDKcyclone 32x/10x/40x :?: radeon 8500 najlpiej "built ati" lub markowego klona zamiast tdk lepiej liteona pamieci te sa spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Mam zamiar kupić te 3 rzeczy, co o nich sądzicie? Macie jakieś uwagi, czy spostrzeżenia to piszce, zanim wydam $. Dzięki >>Hercules 3D PROPHET FDX 8500 LE lub ATI RADEON 8500LE 128MB TVDVI H BOX >> pamięć PC266 256 MB CL2. SAMSUNG >> CD-RW TDKcyclone 32x/10x/40x :?: Ja jestem zwolennikiem nVidii :D Pamiątki spox A co do nagrywary kup Liteona 40x - modele LTR-40125S, LTR-40125W. U mnie 250zł kosztuje, a można luzem na 40x przerobić. I radzi sobie z SD2.51 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 co do TDK to mam takie samego i nie mam zadnego problemu z nim (tylko nie zapomnij przestawic na DMA) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ja jestem zwolennikiem nVidii :D Pamiątki spox A co do nagrywary kup Liteona 40x - modele LTR-40125S, LTR-40125W. U mnie 250zł kosztuje, a można luzem na 40x przerobić. I radzi sobie z SD2.51 :D nie kupuj LITEONA ! najwiekszy syf jesli chodzi o nagrywarki szybkosc to nie wszystko, pozatym jesli pisze ze pali x40 to nie znaczy ze ta predkosc osiaga. najlepiej przeczytaj sobie jakies recenzje na www palnikow i bedziesz wiedzial (chociaz zadko jest brana w tescie ta nagrywarka pod uwage) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Liteon ja bym tego szitu nie kupił. Chociaż teraz to dają na nie dwa lata gwarancji to za te cene możesz kupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 co do TDK to mam takie samego i nie mam zadnego problemu z nim (tylko nie zapomnij przestawic na DMA) a możesz coś więcej powiedzieć o TDK Cyclone? Jak radzi sobie z zabezpieczeniami itp. Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 co do TDK to mam takie samego i nie mam zadnego problemu z nim (tylko nie zapomnij przestawic na DMA) a możesz coś więcej powiedzieć o TDK Cyclone? Jak radzi sobie z zabezpieczeniami itp. Dzięki http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/tdk-cyclone...ne321040/1.php3 przeczytaj sobie i bedziesz all wiedzial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 liteon robi bardzo dobre nagrywary tylko widze u ludzi strach przed nieznanym liteon ??? CO TO ZA FIRMA ?? jakis noname !! musi byc szajs a ja wam powiem tak mam cdrom liteona 24x kupilem go okolo 5 lat temu w niemczech - tam wiedzieli co to za firma dziala do dzisiaj super Nagryware - mialem 12x10x32 wysmarzylem na niej cos kolo 1000 plyt no i powoli zaczynala szwankowac (no ale jaki przebieg !!! - i byla uzywana jako cdrom !!!) tzn widziala czysta plyte dopiero za drugim razem a ze mialem jeszce miesiac do konca gwarancji to jej "troszeczke pomoglem" i mam 16 :)) wszyscy ludzie ktorych znam z wypalarami liteona sa z nich zaj zadowoleni (nie powiem tego o lg :>) A i jeszce jedno ta 12 spalila mi dwie plyty !!! - i to przez moja glupote (odpalanie q3 podczas wypalania plytki zeby koledze pokazac jak sie timedemo odpala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Nagryware - mialem 12x10x32 wysmarzylem na niej cos kolo 1000 plyt no i powoli zaczynala szwankowac (no ale jaki przebieg !!! - i byla uzywana jako cdrom !!!) wg Ciebie 1000 cdr to jest duzo ? no jesli tak to mozesz byc zadowolony z niej :roll: to ja swego czasu na starej HP 8100+ 4/2/24 wypalilem cos kolo 2500 plyt(+/- 300 cdr, kto by to zliczyl) i dziala dalej na drugim kompie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ja jestem zwolennikiem nVidii :D Pamiątki spox A co do nagrywary kup Liteona 40x - modele LTR-40125S, LTR-40125W. U mnie 250zł kosztuje, a można luzem na 40x przerobić. I radzi sobie z SD2.51 :D nie kupuj LITEONA ! najwiekszy syf jesli chodzi o nagrywarki szybkosc to nie wszystko, pozatym jesli pisze ze pali x40 to nie znaczy ze ta predkosc osiaga. najlepiej przeczytaj sobie jakies recenzje na www palnikow i bedziesz wiedzial (chociaz zadko jest brana w tescie ta nagrywarka pod uwage) bo takiej predkosci nie osiagniesz x40 ? jesli x8 nagrywe cd 700 ok 10 min , x16 ok 5 min , x32 ok 3 min a 40 ? nawet jak nagra x40 to czym to odczytasz chyba x2 , nie ma nagrywarek ktore osiagaja predkosc x40 , tak szybkie nagrywarki pierwsze 100mb nagrywaja x8 a pozniej predkosc wzrasta ale napewno nie do 40 :) jak sie myle to poprawcie proponuje jakiegos teca , plextora , chyba ze zamiezasz palic nalogowo to cos na SCSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Liteon ja bym tego szitu nie kupił. Chociaż teraz to dają na nie dwa lata gwarancji to za te cene możesz kupić. palisz ostro ok 3 miechow i do serwisu :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Lite-ON to świetna nagrywarka. Ani razu mi sie nie zjebała płyta, zawsze nagrywa bez problemów. Mam 24x10x40. Kupiłem na poczatku stycznia i cały czas działa świetnie! Żadnych problemów. Za to shitem można nazwać LG, znajomy kupil 4 miesiące po mnie, nagrał może 1/4 tego co ja i już mu sie sypie. Nagrywa z prędkością 12x już teraz około 10-12 minut, a moja poniżej wciąż 7. O Teac'ach nie wiem nic, oprócz tego, że są droższe 100-150zł. Za te dodatkową stówę to mógłbyś kupić 256 DDR 333, no ale co kto lubi. Hercules powinien się dobrze sprawować, wszystko zależy od Ceny, a jeżeli stać Cie na niego to kup Gigabyte'a, cena podobna a jakość lepsza. Oczywiście kupując ATI przygotuj sie na walkę ze sterownikami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Lite-ON to świetna nagrywarka. Ani razu mi sie nie zjebała płyta, zawsze nagrywa bez problemów. Mam 24x10x40. Kupiłem na poczatku stycznia i cały czas działa świetnie! Żadnych problemów. Za to shitem można nazwać LG, znajomy kupil 4 miesiące po mnie, nagrał może 1/4 tego co ja i już mu sie sypie. Nagrywa z prędkością 12x już teraz około 10-12 minut, a moja poniżej wciąż 7. O Teac'ach nie wiem nic, oprócz tego, że są droższe 100-150zł. Za te dodatkową stówę to mógłbyś kupić 256 DDR 333, no ale co kto lubi. Hercules powinien się dobrze sprawować, wszystko zależy od Ceny, a jeżeli stać Cie na niego to kup Gigabyte'a, cena podobna a jakość lepsza. Oczywiście kupując ATI przygotuj sie na walkę ze sterownikami. TEACe sa zajebiste, pale juz od ponad pol roku i ........... dalej bez zmian :) Makonar gdzie mozna qpic 256DDR333 za 100 zl ???????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 ...to ja swego czasu na starej HP 8100+ 4/2/24 wypalilem cos kolo 2500 plyt(+/- 300 cdr, kto by to zliczyl) i dziala dalej na drugim kompiezgadza sie do pewnego momentu HP robil zajebiste nagrywarki - sam mam HP 9100i od 2 i pol roku - zarznalem na niej juz kilka markowych plytek CD-RW ze nie wspmne o ilosci wypalonych CD-R, nagrywarka sprawuje sie bez zarzutu do dzis (korekcja i te sprawy) a nie czyscilem jej w srodku od zakupu ani razu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misialaczek Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 a ja mam PLEXTORA 161040A i uważam że to jest najlepsza nagrywarka, dobra na zabezpieczenia. I to jest plexstor :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ja nie wiem co wszyscy chca od LG. Mam juz swoja od 8 miesiecy i moj brat tez i nic sie nie dzieje. Nagrywa 16X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbicha Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Kup se Teac 32x sa bardzo dobre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Ja polecam Plextora. Teraz taką mam i jest świetna. Wcześniej miałem Yamahe pod SCSI i też wiele wytrzymała. Co do Radka to rzeczywiście najlepiej będzie jak kupisz Gigabite, są ponoć najlepszymi klonami. Co do pamięci to ponoć są dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinXP Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 mam tdk przegrywarke juz od 2 lat i anirazu nie bylo problemu z nia nagrywasz plytki i siedzisz na kompie nigdy mi sie nic nie stalo..zreszta tdk jest zaufana firma..lec na tdk..nie jakies preghtory xp2200+ locked asus a7v333 no raid 512 samsung 2700 DDR 40gb,13gb Matrox TDK 12x CDRoom 32x Radeon 8500 64mb ddr Zip100 Lian Li PC-60 case with blue neon inside Antec 400W power supply Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...