Skocz do zawartości
PiPoL

GAINWARD GeForce4 Ti4200 podkręcanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Prosze o wypowiedzi wszystkich, którzy podkręcali tego GeForce, ale tylko GAINWRD'a (Golden coś tam :D ). Ja mam ustawione na standard CPU 257 i RAM 520. Do ilu moge go dać tak, aby mieć pewność że się nie zjara? Karta jest nowa. Chłodenie standardowe.

Aha w 3dMark 03 mam wynik 1541 czy to nie za mało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety karty tej nie podkręcisz bo to gainward i one sie strasznie niepodkręcają. a co do ilości pkt to zdecydowanie za mało, ja np mam 10k ale 3dmarku 2001 który jest tylko 2 lata starsze.

<span style="color:red;">[ciach!]</span>a mać czy trudno użyć SZUKAJKI :twisted:

jakiś wysyp tematów "jak podkręcić" :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainwardy z serii GF4 Ti byly w wiekszosci bardzo lipne i slabo sie krecily, Wiekszosc z nich byla na pamieciach EtronTech ktorych limit podkrecalnosci konczyl sie na 600mhz.. Nie liczylbym na super OC.. ale mysle ze jak go @ na ustawienia Ti4400 to bedzie spokojnie smigac.. (275/550 ;] i bedzie git )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz słyszę że karty Gainwarda się słabo podkręcają. Kiedyś kupiłem karte G4 Ti4200 128MB Golden Sample Gainwarda i mam ja do dzisiaj w jedym z kompow. Oznaczenie Golden Sample świadczy o tym że karta jest przeznaczona dla overclocerów, te karty przechodzą jeszcze dodatkowe testy u producenta na podkręcalość. Pamięci na karcie sa typu BGA co jest rzadkościa w GF4200. Moje rezultaty podkrecania to 340/690 Mhz (Standardowo 250/513). Najwydajniejsze stery to 41.04 lecz tam skala pamieci konczy sie na 640Mhz, wiec trzeba pokombinowac z rejestrem. Oczywiscie modele bez oznaczenia Golden Sample będą sie znacznie gorzej podkręcały, ale stwierdzenie że Gainwardy podkrecaja sie słabo jest nieprawdziwe, zresztą wystarczy poczytac testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Leborg z tym niepodkręcaniem to ty serio czy lol??? :)

Fakt, zwykła wersja miała EtronTech'y i one szły słabo, ale Golden Sample to już była dobra karta i sie super kręciła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leborg z tym niepodkręcaniem to ty serio czy lol??? :)

Fakt, zwykła wersja miała EtronTech'y i one szły słabo, ale Golden Sample to już była dobra karta i sie super kręciła.

pewnie że nie na poważnie.zaczynają mnie wkurzać te tematu równie dobrze jak Ciebie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi