IronField Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Mam pytanko: czy podczas instaliacji XP wystarczy wcisnać [F6] żeby wgrać dane do kontrolera SATA czy trzeba cos bardziej kombinować żeby dysk chodził?? Pierwszy raz mam tkai dysk i jestem zielony. Help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Na dyskietce stery do SATA, wciskasz F6 i samo sie znajdzie - wybierasz sterownik i to wszystko :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 No przydały by sie jeszcze sterowniki na dyskietce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
night_crawler Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 na stronce producenta kontrolera SATA szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IronField Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Znalazłem na płycie od mojego Epoxa. myślę ze znajduje się to w folderze F:DRIVERRAIDV100d1SATAdriverWinxp I mam te pliki z tego folderu poprostu skopiować na dyskietkę czy mogę z płyty ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 W moim przypadku CD ze sterami do płyty jednocześnie jest płytką bootującą która sama tworzy taką dyskietkę -to jest istotne, bo jak nie masz systemu, to jak sobie ściągniesz stery od producenta? Trzeba tylko doczytać w instrukcji. A poza tym zawsze warto poszukać na stronie producenta -może są już nowsze stery. W moim przypadku (ASRock) po prostu wrzuca się je na dyskietkę i już. A z tym F6 to jest niejaki problem: bo jak pisze ci żeby nacisnąć F6 to nie jest jeszcze wczytany sterownik klawiatury, więc można naciskać do woli :D Ale pod warunkiem że jedyny podłączony dysk jest na serialu to po fazie wykrywania dysku system zorientuje się że czegoś tu brak i zapyta czy aby nie chcesz wgrać innego sterownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...