PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 witam koleżanki i koledzy, dzis miezylem temperature kompa i nie wiem czy dobrze zmizylem zdiolem pokrywe kompa wlozylem termometr i poczekalem 5minut poczym wyjalem i sprawdzilem bylo 70 stopni C,potem strzasnolem i wlozylem jeszcze raz do kompa termometr i znowu po 5minutach wyjolem i bylo 75stopni C czy to dobrze? czy moze trzeba go troche powietrzyc ? bo sie boje zeby sie nie przypalil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 A ręki Ci nie poparzyło :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Tak. Warto go przewietrzyć. Np tak: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=83958&highlight= Zbijesz dodatkowo temp. z procesora,chipsetu,karty itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 nie nic mi sie nie stalo!moja wina bozle se strzoslem termometr i dodalo do poprzedniej teraz jak wlozylem jeszcze raz to jest 60stopni C kurcze pieczone co chwila musze rozkrecac i wkladac ten termometr do kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Tak. Warto go przewietrzyć. Np tak: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=83958&highlight= Zbijesz dodatkowo temp. z procesora,chipsetu,karty itp. a co to jest chipset?nie smiejcie sie ze mnie bo ja nie znam sie na tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Jakim termometrm mierzyles i w ktorym mniej wiecej miesjcu go trzymales podczas tego pomiaru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 http://republika.pl/budowa_plyty/dodatki/chipset.htm Lepiej tego nie wytłumaczę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Jakim termometrm mierzyles i w ktorym mniej wiecej miesjcu go trzymales podczas tego pomiaru?Rtęciowy i trzymałem obok takiego dużego jakby pudła w komputerze od ktorego z tylu wychodzi taki maly wiatraczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 http://republika.pl/budowa_plyty/dodatki/chipset.htm Lepiej tego nie wytłumaczę :P A tam jest napisane cos z magistrala agp co to jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Jakim termometrm mierzyles i w ktorym mniej wiecej miesjcu go trzymales podczas tego pomiaru?Rtęciowy i trzymałem obok takiego dużego jakby pudła w komputerze od ktorego z tylu wychodzi taki maly wiatraczek Czyżby obok zasilacza :? :!: :?: Temperatura jest zdecydowanie zbyt wysoka. Jednak na dobry poczatek polecam Ci poczytanie wszelikiego FAQ i innych postów na tym i innych forach aby lepiej zaznajomić sie z budową i wszelkimi sprawami związanymi za komputerami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Jakim termometrm mierzyles i w ktorym mniej wiecej miesjcu go trzymales podczas tego pomiaru?Rtęciowy i trzymałem obok takiego dużego jakby pudła w komputerze od ktorego z tylu wychodzi taki maly wiatraczek Czyżby obok zasilacza :? :!: :?: Temperatura jest zdecydowanie zbyt wysoka. Jednak na dobry poczatek polecam Ci poczytanie wszelikiego FAQ i innych postów na tym i innych forach aby lepiej zaznajomić sie z budową i wszelkimi sprawami związanymi za komputerami. ale ja nie moge czekac wescie mi pomozcie bo mi sie komputer przypali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 jeden kolega napisal zebym sobie dokupil wiatrak,ale ja nie wiem jaki to ma byc ten wiatrak i czy bede musial dziure wiercic w obudowie zeby go zalozyc,nie mozna jakos inaczej tyle roboty z tym wsystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Powinienes miec w obudowie jakies miejsca na wentylatory. Najlepiej jest miec w obudowie stały przewiew powietrza. Z przodu montujesz wiatrak tak aby wpychal powietrze do budy natomiast z tylu zakladasz wiatrak ktory to powietrze wyciaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Powinienes miec w obudowie jakies miejsca na wentylatory. Najlepiej jest miec w obudowie stały przewiew powietrza. Z przodu montujesz wiatrak tak aby wpychal powietrze do budy natomiast z tylu zakladasz wiatrak ktory to powietrze wyciaga. ale o jaką bude chodzi i o jaki wentylator ja mam na podworku bude dla mojego snoopa(pieska)i przeciez mu nie zabiore bo bedzie marznac a poza tym co ma buda do komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zobacz fotki w moim poscie do którego linka podałem. Temperatura w obudowie jest niższa o ok.3-4c niż na zewnątrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Sorry :!: Zle napisalem :( Nie czytaj żadnego Faq, nie czytaj żadnych innych for tylko na poczatek wybierz sie do swojego psychiatry bo już z pewnością długo cie u niego nie było i widac tego skutki. Pozdrawiam :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zobacz fotki w moim poscie do którego linka podałem. Temperatura w obudowie jest niższa o ok.3-4c niż na zewnątrz. Update. Jaja se robisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Sorry :!: Zle napisalem :( Nie czytaj żadnego Faq, nie czytaj żadnych innych for tylko na poczatek wybierz sie do swojego psychiatry bo już z pewnością długo cie u niego nie było i widac tego skutki. Pozdrawiam :!: ale o co wam choidzi ja se nie robie zadnych jaj poprostu troszke gorzej od was sie znam na komputerach boje sie o kompa i czy to jest powod zeby isc do psychiatry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zobacz fotki w moim poscie do którego linka podałem. Temperatura w obudowie jest niższa o ok.3-4c niż na zewnątrz. Update. Jaja se robisz ? nie robie sobie zadnych jaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Marna prowokacja :D Jakbym czytal komentarze na onecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PcLabowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Marna prowokacja :D Jakbym czytal komentarze na onecie :Dale jaka prowokacja poprostu do cholery pytam sie normalnie a zreszta widze ze sami idioci na tym forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Dzis zalozyles konto, czyzby na PCLab nie mogli ci pomoc? :) Zglos sie do doktora z tym termometrem ;) Do zamkniecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 chlopaki a to jeszcze jeden ciekawy topic o podobnym zabarwieniu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=84840 ps jak masz tak temp w obudowie to naprawde nie trzeba sie znac na kompach zeby wiedziec jak ja zbic i jak zwiekszyc przeplyw powietrza podstawowe zagadnienia z mechaniki jak zmniejszyc temp ... to po prostu wymaga myślenia jak sie nie znasz na kompach to nie wkladaj tam rąk tylko zanies do serwisu a jak chcesz wiedziec cos wiecej na ten temat to poprostu trzeba poczytac google.pl powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Dzis zalozyles konto, czyzby na PCLab nie mogli ci pomoc? :) Zglos sie do doktora z tym termometrem ;) Do zamkniecia :) Popieram wszystkimi 4 kończynami! :mrgreen: Chociaż przy okazji lektury tego wątku setnie się ubawiłem, to nie wiem, czy by mi było do śmiechu, gdbym tak od początku starał się rzetelnie pomóc i tracił czas, tłumacząc wszystko kawa na łąwę. :? Pewnie bym się wkurzył. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pila Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Kolega "PcLabowicz" najpierw robił sobie żarty z forumowiczów pecelabowych, teraz żartuje sobie z Was :) Proponuję lekturę tego wątku: http://pclab.pl/thread36698.html Wiele wyjaśni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...