Skocz do zawartości
PcLabowicz

temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

witam koleżanki i koledzy, dzis miezylem temperature kompa i nie wiem czy dobrze zmizylem

zdiolem pokrywe kompa wlozylem termometr i poczekalem 5minut poczym wyjalem i sprawdzilem bylo 70 stopni C,potem strzasnolem i wlozylem jeszcze raz do kompa termometr i znowu po 5minutach wyjolem i bylo 75stopni C czy to dobrze? czy moze trzeba go troche powietrzyc ? bo sie boje zeby sie nie przypalil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakim termometrm mierzyles i w ktorym mniej wiecej miesjcu go trzymales podczas tego pomiaru?

Rtęciowy i trzymałem obok takiego dużego jakby pudła w komputerze od ktorego z tylu wychodzi taki maly wiatraczek

Czyżby obok zasilacza :? :!: :?:

Temperatura jest zdecydowanie zbyt wysoka.

Jednak na dobry poczatek polecam Ci poczytanie wszelikiego FAQ i innych postów na tym i innych forach aby lepiej zaznajomić sie z budową i wszelkimi sprawami związanymi za komputerami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakim termometrm mierzyles i w ktorym mniej wiecej miesjcu go trzymales podczas tego pomiaru?

Rtęciowy i trzymałem obok takiego dużego jakby pudła w komputerze od ktorego z tylu wychodzi taki maly wiatraczek

Czyżby obok zasilacza :? :!: :?:

Temperatura jest zdecydowanie zbyt wysoka.

Jednak na dobry poczatek polecam Ci poczytanie wszelikiego FAQ i innych postów na tym i innych forach aby lepiej zaznajomić sie z budową i wszelkimi sprawami związanymi za komputerami.

ale ja nie moge czekac wescie mi pomozcie bo mi sie komputer przypali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinienes miec w obudowie jakies miejsca na wentylatory.

Najlepiej jest miec w obudowie stały przewiew powietrza. Z przodu montujesz wiatrak tak aby wpychal powietrze do budy natomiast z tylu zakladasz wiatrak ktory to powietrze wyciaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinienes miec w obudowie jakies miejsca na wentylatory.

Najlepiej jest miec w obudowie stały przewiew powietrza. Z przodu montujesz wiatrak tak aby wpychal powietrze do budy natomiast z tylu zakladasz wiatrak ktory to powietrze wyciaga.

ale o jaką bude chodzi i o jaki wentylator ja mam na podworku bude dla mojego snoopa(pieska)i przeciez mu nie zabiore bo bedzie marznac a poza tym co ma buda do komputera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry :!:

Zle napisalem :(

Nie czytaj żadnego Faq, nie czytaj żadnych innych for tylko na poczatek wybierz sie do swojego psychiatry bo już z pewnością długo cie u niego nie było i widac tego skutki.

Pozdrawiam :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry :!:  

Zle napisalem :(  

Nie czytaj żadnego Faq, nie czytaj żadnych innych for tylko na poczatek wybierz sie do swojego psychiatry bo już z pewnością długo cie u niego nie było i widac tego skutki.

Pozdrawiam :!:

ale o co wam choidzi ja se nie robie zadnych jaj poprostu troszke gorzej od was sie znam na komputerach boje sie o kompa i czy to jest powod zeby isc do psychiatry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopaki a to jeszcze jeden ciekawy topic o podobnym zabarwieniu

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=84840

ps jak masz tak temp w obudowie to naprawde nie trzeba sie znac na kompach zeby wiedziec jak ja zbic i jak zwiekszyc przeplyw powietrza podstawowe zagadnienia z mechaniki jak zmniejszyc temp ... to po prostu wymaga myślenia jak sie nie znasz na kompach to nie wkladaj tam rąk tylko zanies do serwisu a jak chcesz wiedziec cos wiecej na ten temat to poprostu trzeba poczytac google.pl

powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis zalozyles konto, czyzby na PCLab nie mogli ci pomoc? :) Zglos sie do doktora z tym termometrem ;) Do zamkniecia :)

Popieram wszystkimi 4 kończynami! :mrgreen:

Chociaż przy okazji lektury tego wątku setnie się ubawiłem, to nie wiem, czy by mi było do śmiechu, gdbym tak od początku starał się rzetelnie pomóc i tracił czas, tłumacząc wszystko kawa na łąwę. :? Pewnie bym się wkurzył. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi