dayus Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Mam authora Prime. A mianowicie, mam luizy w sterach. Po przykreceniu śruby kierownica ciezko chodzi,a luzy sa dalej. Wymienilem stare stery na nowe i dalej mam luzy. CO zrobic?? A le nie ma luzów góra-dól tylko boki. jak jade i nacisne przedni hamulec czuje,ze rurki sie o siebie trzaskaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Łożysko będzie wyklepane. Ja wymieniłbym cały mechanizm sterowy. Będzie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 masz specjalny temat odnosnie rowerow. SLepota nie boli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Cytat Łożysko będzie wyklepane. Ja wymieniłbym cały mechanizm sterowy. Będzie spokój. co znaczy mechanizm sterowy? chodzi Ci o ahead?? Ja mam 1" a nie 1"1/8. Wymienilem na nowe strey wraz z lozyskami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 I dalej klepie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 tak!! mam do niego nowy widelec,moze dlatego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 moze odwrotnie wlozyles koronki w 1' jka mowisz to masz stery klasyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 tak stery klasyczne,nawet jak dokrece ta śrube do oporu, to kierownica chodzi ciężko,a dalej klepie. A loazyska wsadzilem kulkami do sterów czyli do ramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...