cinos Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 liczmy ze roznica poboru prądu procesora idle - full-load to 60W, po 10 godzinach liczenia procek wzial dodatkowo 0,6kWh * 30 dni to miesiecznie jest juz 18kWh 18kWh/mies. jesli komp chodzi wiecej niz 10 godzin dziennie to roznica bedzie wieksza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 nie chcesz nie licz .. proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 tak , informacyjnie mowie :) narazie lcize, ale UD ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alanek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Przez te 10 godzin komputer i tak miałbyś włączony, bo przecież i tak z niego korzystasz. P.S. 18kW miesięcznie to nie jest aż tak dużo. Z tego co wiem, mój malutki domek "zjada" ponad 1000KW miesięcznie, więc nie mam co się martwić, że rachunki okropnie wzrosną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Przez te 10 godzin komputer i tak miałbyś włączony, bo przecież i tak z niego korzystasz. P.S. 18kW miesięcznie to nie jest aż tak dużo. Z tego co wiem, mój malutki domek "zjada" ponad 1000KW miesięcznie, więc nie mam co się martwić, że rachunki okropnie wzrosną. tylko pobor pradu w idle a load rozni sie kilkukrotnie wiec to nie tosamo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alanek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 tylko pobor pradu w idle a load rozni sie kilkukrotnie wiec to nie tosamo Aha. No tak. Mój błąd :( Ale i tak 18kWh miesięcznie to bardzo mało. W przybliżeniu jest to 7,02 zł (39 groszy za 1kWh) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 tylko pobor pradu w idle a load rozni sie kilkukrotnie wiec to nie tosamo Aha. No tak. Mój błąd :( Ale i tak 18kWh miesięcznie to bardzo mało. W przybliżeniu jest to 7,02 zł (39 groszy za 1kWh) 7zł sam procesor a karta graficzna a płyta glowna a ram a dyski a monitor :) wyjdzie duuzo wiecej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alanek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 eh no dobra wole poscić i nie wypić dwóch win (po 5zł) miesięcznie, ale liczyć SETI :D :) <lol> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 ale ja to policzyłem gdy komputer chodzi 10 h doba, gdy chodzi wiecej to juz... :) nie policzylem tez strat na zasilaczu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 ale ja to policzyłem gdy komputer chodzi 10 h doba, gdy chodzi wiecej to juz... :) nie policzylem tez strat na zasilaczu Nalezy wtedy mieć zasialcz z aktywnym PFC ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 a tak powaznie to sprawdzaliscie ile wam ciagnie komp ktorych chodzi 24/7 100%load. ile to miesiecznie moze wychodzic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booster Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 mój komp chodzi od ponad 8 miesięcy 24/24 i jak ktoś tam wyliczał że 8 godzin dziennie komp chodzi to mu wyjdzie ponad 30pln to faktycznie mi wychodzi ponad 120pln na miech...bo licze SETI :).tak żeby się nie zaczeli co niektórzy czepiać to płace za siebie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 @ Kwazor oj , chyba nie obojetnie jaki zasilacz im bardziej go obciażysz , tym bardziej sie grzeje wiec straty są... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Przecież żartowałem :) Ale Liczenie SETI powoduje wzrost ocieplenia globalnego. ;) Ufoki nam przygrzeja z lasera :lol: My comp wciaga około 200-250W cały zestaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ja się wycwaniłem, liczę na trzy/cztery kompy (są tylko do mojej dyspozycji), które chodzą 24h/7dni w pracy i sporadycznie w domu. UD oczywiście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...