tomekk6 Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Właśnie kupuje części do kompa, i wybrałem : Abit IC7 rev1.1 P4 2,8C HT teraz zastanawiam się nad pamięciami, napewno wezme w Dualu, ale nie wiem jakie. Cena do 800 pln (jeśli 512 mb to troche taniej) :) Czy jest duża różnica między 512 mb a 1GB Ramu? (chodzi o szybkość) Zaznaczam, że nie gram w żadne gry, a komputer służy mi głównie do obróbki i konwersji filmów. :D Jakie pamięci wybrać ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 zaoszczedz i kup jakies 512-tki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Jak obróbka i konwersja filmów, to liczy sie glownie moc obliczeniowa procesora, no i karta graficzna, szeczgolnie do tego pierwszego, choc jak twardo postanowiles ze chcesz wydac 800zl na RAM, to bierz 1GB Hynixa albo Kingstona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Jak obróbka i konwersja filmów, to liczy sie glownie moc obliczeniowa procesora, no i karta graficzna, szeczgolnie do tego pierwszego, choc jak twardo postanowiles ze chcesz wydac 800zl na RAM, to bierz 1GB Hynixa albo Kingstona tak właściwie to nie chciałem wydać 800 zł na pamięc :) sugerowałem się twoim postem, no i zamówiłem 2x256 DDR Dual Geil (CL2), jutro albo w środe wszystko przyjdzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Nie wiem czy dokonałeś najszczęśliwszego wyboru, na Intelu nie liczy sie tak bardzo CL2 a po drugie przy obróbce video 1GB ramu znacznie podnosi komfort pracy, spytaj Vipa on wie coś na ten temat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 ja nie żałuje, bo i tak nie miałem kasy na 1GB :) a CL podobno ma znaczenie na każdej platformie. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 ja nie żałuje, bo i tak nie miałem kasy na 1GB :) a CL podobno ma znaczenie na każdej platformie. 8)nie przy 875 - róznica w 3Dmarku2001 (który bardzo lubi przepustowość szyny FSB/RAM) jest rzędu 100pkt pomiedzy CL2 a CL3 przy wynikach 17.5-20k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 W takim razie co bardziej polecacie - wziąć pamięć 2x256 Geil'a w dualu (CL2) i cooler Zalmana czy pamięć 2x512 TwinMos (CL2,5) i pracować na boxowym coolerze ?? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 2x512 mb zdecydowanie ponieważ przy obrupce wideo przyda ci sie ram bo inaczej dysk będzie mulił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 moja obróbka wideo polega na konwersji Avi -> Svcd :lol: poza tym komputer jest używany do wielu innych celów, gry odpadają 8) a poza tym jak 1 GB to TwinMos, a mówią, że TwinMos gryzie się z Abitem (którego też kupuje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 to kup kingstony/hynixy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 tylko 2x512 i tylko Hynix (nadal najlepszy stosunek cena/jakosc),a jak jeszcze znajdziesz Hynixy J-D43 to na intelku i 275MHz powinny leciec a zamiast tego Abita lepiej wez Asus'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 tylko 2x512 i tylko Hynix (nadal najlepszy stosunek cena/jakosc),a jak jeszcze znajdziesz Hynixy J-D43 to na intelku i 275MHz powinny leciec a zamiast tego Abita lepiej wez Asus'a teraz nie mam kasy na 1Gb ramu, więc kupiłem 512 ale Geila :wink: Ale jak tylko zdąbęde troszke kasy to sprzedaje Geil'a i kupuje 2x512 Hynix'a :) Jeśli chodzi o płyte to zamówiłem Abita :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Mam zamiar kupić 2x512 Ramu do duala. Czy te http://sklep.benchmark.pl/pelny_10633.html są dobrym wyborem? A może jakieś inne w przedziale do 1000zł sa lepsze i bardziej opłacalne? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 tylko 2x512 i tylko Hynix (nadal najlepszy stosunek cena/jakosc),a jak jeszcze znajdziesz Hynixy J-D43 to na intelku i 275MHz powinny leciec a zamiast tego Abita lepiej wez Asus'a z tym to jest różnie - moje max 266 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 tylko 2x512 i tylko Hynix (nadal najlepszy stosunek cena/jakosc),a jak jeszcze znajdziesz Hynixy J-D43 to na intelku i 275MHz powinny leciec a zamiast tego Abita lepiej wez Asus'a z tym to jest różnie - moje max 266 :( J-D43,a R-D43 to inna bajka :] mialem kilka J swojego czasu i nie bylo problemow z fsb275 z Vdimm 2.8-2.9V ...z R'ami czasami sa problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 no własnie - mam R :( - może jak im zapodam 3.0-3.1V to pójdą wiecej :| - przy 3.3V na AMD robiły 250 cl2.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 apetyt hynixow na wieksze V to juz loteria,moje chodza najlepiej do 3V ,wieksze napiecie powoduje juz tylko pogorszenie stabilnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Nie ma to jak BH ;) konsumują ile sie im zaserwuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Na Komputroniku ktos napisal w komentarzu, ze Hynix'y 400 2x512 mu nie weszly na mobo 8O . Czy ktos ma te RAMy na plycie takiej jak moja(w podpisie) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scatak Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Witam, chcialbym kupic 2x512 mb ramu do duala. Nie bawie sie zbytnio w jakies ekstremalne podkrecanie, wiec zalezy mi na tym by dzialaly bezproblemowo. Nie chcialbym wydac wiecej niz 800 zlotych na obie kosci (najlepiej mniej). Myslalem nad tymi: Hynix http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...2400&kat=&pkat= Kingston http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_.../400&kat=&pkat= czy Twinmos (gdzies przeczytalem ze teraz twinmosy sa kiepskie) http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_.../400&kat=&pkat= Ktore z nich lepsze? Czy moze jeszcze jakies inne. Kupuje je z mysla o grach. Moja obecna konfiguracja to: Plyta Epox 8RDA3, Athlon 1.7xp@2.4xp(166x12), 2x256MB DDR 400mhz TwinMOS (333mhz), ASUS v9999GT, WD 80Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scatak Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scatak Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 sorry za potrojny post, ale cos sie z forum psulo i kliknalem pare razy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 masz TwinMosa? To kupuj TwinMosa :P ... Na serio - 3 tyg. dualka 2x512 brał kumpel z pracy, a tydzień temu ja ten sam zestaw - zero problemów .. On P4 Asus, ja AMD Soltek ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Czy przypadkiem te nowe twinmosy nie maja problemow z dzialaniem na niektorych plytach epoxa? Kumpel na 8rda3i testowal 2 komplety i zaden nie chcial dzialac w dualu powyzej 333Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szklak Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 No ja tez sie zastanawiam nad tymi Twinmosami albo Hynixami D43. Ale nie wiem ktore lepsze. D43 maja CL3 a Twinmosy CL 2,5. Czy TM beda chodzily na moim mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...