rafan Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Witam wszystkich. Mam problem. Zakupiłem jakiś czas temu RAM i miał być to Kingston 256M. Owszem na tym RAM-ie były ukłądy scalone Samsunga ale nie wzbudziło to moich podejrzeń. Na tych samych układach scalonytch walnięta jest wielka naklejka identyfikująca jako RAM Kingston-a właśnie taki jaki chciałem. Wczoraj sprawdziłem AIDĄ konfigurację przez przypadek i ten RAM jest identyfikowany jako Samsung M3 68L3223FTN-CB3. Czy to możliwe aby to nadal było to co chciałem czyli RAM Kingstona?? Czy Kingston w AIDA identyfikowany jest jako Kingston? Proszę pomóżcie mi bo nie chcę wypaść idiotycnie w sklepie. A jak mnie oszukali to ,,,. Pozdr. rafan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Ja mam Kingstony na kościach Mosel. Rozpoznaje je CPU-Z jako kingstony,Aida nie. Sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafan Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Właśnie sprawdziłem Sandra podobnie jak Aida rozpoznaje tylko jako Samsungi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Ja nie mówię o Sandrze ani Aidzie tylko CPU-Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichon Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Nie kumam. Masz sticker Kingstona na tych pamiątkach? Jak masz to znaczy, że masz pamiątki tejże firmy. A to, że na kościach Samsunga to nic dziwnego. RAM dla Kingstona robią różne firmy m.in. Samsung. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafan Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 A CPU-Z pokazuje : Samsung DDR-SDRAM PC2700 - 256M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 czlowieku zrozum ze kingston daje pamieciom tylko swoje nalepki - moduly produkuja bardoz rozni producenci. firmie kingston czesto nawet nie chce sie modyfikowac zapisu identyfikujacego producenta - stad twoj niezwykly przypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafan Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 A dokładnie : Module #1 General Memory type DDR-SDRAM Manufacturer (ID) Samsung (CE00000000000000) Size 256 MBytes Max bandwidth PC2700 (166 MHz) Part number M3 68L3223FTN-CB3 Attributes Number of banks 1 Data width 64 bits Correction None Registered no Buffered no Timings table Frequency (MHz) 133 166 CAS# 2.0 2.5 RAS# to CAS# delay 3 3 RAS# Precharge 3 3 TRAS# 6 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafan Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 OK OK Pytam tylko dlatego że w domu mam nie wiem czy nie takie same KIngstony i tam wszędzie są identyfikowane jako KINGSTON. W każdym programie. I na ukłądach wszędzie też jest jak wół napisane KINGSTON. Stąd moje wątpliwości. A to że mogą je robić inni producenici to jasna sprawa dla mnie. A tą naklejkę z Kości z napisem KINGSTON mogę spokojnie sobie odkleić i przykleić w innym miejscu. Sprawdziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichon Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Możesz. Tylko ze firma najczesciej sprzedaje je w plastikowym opakowaniu ktore jest zaplombowane :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafan Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Owszem. Tylko kupowałem 6 komputerów, dosatłęm dwa takie opakowania Kingstona (moja głupota że nie spytałem czemu), i kompoutery były już złożone, a gostawałem tylko puste pudełka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...