Skocz do zawartości
endziork

9200 SE? O co chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec chcialbym sie przywiatc, to jest moj 1 post:)

Ale jest sprawa

Przyjechal do mnie wujek ktory niedawno wrocil ze Stanów. Przywiozl mi karta graficzna. Powiedzial ze ona jest bardzo dobra, szybka i droga. I ze jest najlepszej firmy- ASUS. Od razu mowie, kompletnie na tym sie nie znam.

I powiedziel ze to jest karta Radeon 9200SE- Secound Edition? No i taki radosny poszedlem z wujkiem do mojego pokoj zeby zamontowac nowa karte, wszystko OK. Moja wczesniejsza karta graficzna byl Radeon 9600XT

Wujek zrobil mi format, wgral sterowniki i wzial mojego 9600XT i powiedzial ze mi gdzies go sprzeda.

No mam XP i instaluje gry - na poczatku zainstalowalem NFS Underground- i sie mocno zdziwilem- ustawilem jak na wczesniejszej karcie detale na max i 1280x1024 i wtedy pieknie chodilo a tu- kompletna klapa ok 1 fps !!!! gra dopiero plynnie dziala na 800x600 i detale minimum! Zainstalowalem inne gry- Gotic 2, MS Flight 2004 i to samo- po poriostu nie da sie grac w nic!! Na tamtej gralem wszytskie gry na 1280x1024 i detale max! Moze ta karta jest uszkododzona? Moze sie ta jakos ja podkrecic zeby chodzila tak jak moj wczesniejszy radeon 9600XT albo i lepiej? Mam dzwonic do wujka?, pewnie juz ja sprzedał

Co mam zrobic, doradzicie mi bo jestem kompletny laik, NIE ZNAM SIE NA TYM WCALE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eidze ze wujek se fajny prezent zrobil :D . Szkoda tego radka 9600XT ten ktory masz teraz czyli 9200SE to kompletny szajs ktory kosztuje u nas, bagatela az 190zł, natomiast twoja (byla) karta 9600XT 750zł. No to se wujek niezly prezent sprawil :) Lepiej niech ci odda bo taki walek nie moze przejsc, no chyba ze sie naprawde nie zna na kartach i ktos mu to wcisnol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi