Skocz do zawartości
barlug

brama internetowa

Rekomendowane odpowiedzi

sory ale lamerskie pytanie mam:

po zainstalowaniu winxp bez konfiguracji sieci podaczasd instalki wyswietla ze mam aw polaczeniach sieciowych 1-moje polaczenie 192.168.0.2 i drugie "brama inetrnetowa". -nie mam zielonego pojecia skad to sie wzielo nie ustawialem zednej bramy ani mostu . chcialem zrobic zwylky nat . please help o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brama internetowa sluzy do udostepniania internetu w sieci - np Twoj komputer moze byc brama(gateway) bo ma podpiety net i moze go udostepniac innym uzytkownikom sieci- wtedy jest pewnego rodzaju serverem. a teo pierwsze polaczenie 192.168.0.2 to jest Twoj prywatny ip w sieci lokalbnej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie o to mi chodzilo(jak zwykle nikt mnie nie rozumie -podobno pisze w ten sposob)

wiem co to jest gateway

zrobilem tak:

mam u siebie(komp ktory udostepnia) 192.168.0.1 a na durigm kompie 192.168.0.2 i tam ma on wisay moj adres192.1..... jako brame (tak powinno byc). hcodzi mi o to ze windows zrobil cos takiego ze wyswietla nad karta (polaczeniem sieciowym) jakies badziewie ktore wygkada jak most ale jest podpisane barama internetowa. jak nmam wkleic zdjecie tu to pokaze io co mi chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi