Bartah Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Witam, mam procesor duron 1600, ale w ostatnie upalne dni na moim coolerze (WHISPER ROCK IV) CPU osiagnal 75 stopni!!! Wiec musialem zrobic underlocka na 1200. W tej chwili(przy 1200 MHz) mam temp rdzenia 62 i proca 50. Wiem ze to za duzo ale nie mam pojecia z jakiego powodu... Aha, uzywam pasty ARCTIC SILVER 3. Moje drugie pytanie brzmi: czy moze byc taka duza roznica miedzy CPU a procesorem? A moje trzecie pytanie brzmi: czy wymiana na CoolerMaster HAC-V81-E1 Dream przyniesie spadek temperatury? Z gory dziekuje za pomoc, Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 a może źle styka proc z radiatorem (oby) a może proc jest ukruszony ??(to gorsze) a może płyta daje za wysokie vcore (?) a może płyta przekłamuje temp (sprawdź paluchem 75 st bardddzzo ciepły) a może za dużo pasty ?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartah Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Pasty mam malutko(doslowanie cieniutka powloka), napiecia wlasnie sprawdzilem i tez jest OK, i wydaje mi sie ze cooler jest zamocowany dobrze... Mam nadzieje ze to nie rdzen.. A czy moze byc tak ukruszony ze golym okiem nie bedzie widac? Dzieki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartah Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Aha, a moze to wina zlego wyszlifowania spodu radiatora? U mnie jest on Bardzo zle wyszlifowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 przy 75 stopniach to chyba nie mialbys prawa zblizyc palca do radiatora tak mi sie wydaje, wiec moze jednak jakies gigaprzeklamanie na plycie? zdejmij i zaloz jeszcze raz radiator nic nie stracisz a moze sie uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartah Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Dzisiaj zdjalem cooler dalem troche wiecej pasty zalozylem ponownie i przywrocilem poprzednie taktowanie. Wyniki sa nastepujace: wczesniej przy 1200MHz mial okolo 62-63 stopnie teraz przy 1600 MHz ma okolo 51-52 stopnie Widac naprawde duza poprawe, ale czy na Whisper rock IV to normalna temperatura i wszystko jest ok (temperatura nie powinna byc nizsza)? Prosze o opinie za ktore z gory dziekuje, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Temp masz w normie u mnie teraz mam 49C w idle, duzo zalezy od pogody i od ciepla, teraz jest lato i ogolnie temp poszlo kilka stopni do gory :) Sadze ze teraz wszystko masz OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No ale to i tak dużo za dużo. Słyszałem jak ludzie zachwalali ten coler a tu widze że lipa. Ja na Pentagramie Q80-AlCu mam max 51 stopni z diody podczas Prime95 (test na maksimum ciepła). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No ale to i tak dużo za dużo. Słyszałem jak ludzie zachwalali ten coler a tu widze że lipa. Ja na Pentagramie Q80-AlCu mam max 51 stopni z diody podczas Prime95 (test na maksimum ciepła). tak , ale porownaj ile on ma proca ( twoj przedmowca ) a na ile ty , i na jakim v go trzyma a na jakim ty .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartah Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 No wlasnie, ten cooler wedlug mnie jest slaby i mysle nad jego zamiana. Co sadzicie o CoolerMaster HAC-V81-E1? Na stronie komputronika ma niezle opinie. Z gory dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...