Skocz do zawartości
Bartah

Dlaczego mam tak wysaka temperature na duronie 1600?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam procesor duron 1600, ale w ostatnie upalne dni na moim coolerze (WHISPER ROCK IV) CPU osiagnal 75 stopni!!! Wiec musialem zrobic underlocka na 1200. W tej chwili(przy 1200 MHz) mam temp rdzenia 62 i proca 50. Wiem ze to za duzo ale nie mam pojecia z jakiego powodu... Aha, uzywam pasty ARCTIC SILVER 3.

Moje drugie pytanie brzmi: czy moze byc taka duza roznica miedzy CPU a procesorem?

A moje trzecie pytanie brzmi: czy wymiana na CoolerMaster HAC-V81-E1 Dream przyniesie spadek temperatury?

Z gory dziekuje za pomoc,

Pozdrawiam Wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może źle styka proc z radiatorem (oby) a może proc jest ukruszony ??(to gorsze) a może płyta daje za wysokie vcore (?) a może płyta przekłamuje temp (sprawdź paluchem 75 st bardddzzo ciepły) a może za dużo pasty ?? pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasty mam malutko(doslowanie cieniutka powloka), napiecia wlasnie sprawdzilem i tez jest OK, i wydaje mi sie ze cooler jest zamocowany dobrze... Mam nadzieje ze to nie rdzen.. A czy moze byc tak ukruszony ze golym okiem nie bedzie widac?

Dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zdjalem cooler dalem troche wiecej pasty zalozylem ponownie i przywrocilem poprzednie taktowanie. Wyniki sa nastepujace:

wczesniej przy 1200MHz mial okolo 62-63 stopnie

teraz przy 1600 MHz ma okolo 51-52 stopnie

Widac naprawde duza poprawe, ale czy na Whisper rock IV to normalna temperatura i wszystko jest ok (temperatura nie powinna byc nizsza)?

Prosze o opinie za ktore z gory dziekuje, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

No ale to i tak dużo za dużo. Słyszałem jak ludzie zachwalali ten coler a tu widze że lipa.

Ja na Pentagramie Q80-AlCu mam max 51 stopni z diody podczas Prime95 (test na maksimum ciepła).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale to i tak dużo za dużo. Słyszałem jak ludzie zachwalali ten coler a tu widze że lipa.

Ja na Pentagramie Q80-AlCu mam max 51 stopni z diody podczas Prime95 (test na maksimum ciepła).

tak , ale porownaj ile on ma proca ( twoj przedmowca ) a na ile ty , i na jakim v go trzyma a na jakim ty ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi