Skocz do zawartości
AK47

Pierwsze WC i problemy z nim związane

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W końcu złożyłem całe WC:

-blok uriel multi

- blok abadon GPU

- pompka EHEIM 1048

- węże 16 i 12

- nagrzewnica kadett

Niestety mimo, iż tuż za wylotem(tym wyżej) z uriela zastosowałem trójnik(zestaw odpowietrzający od Mate'a), powietrze tak szybko pędzi w rurce, że nie wpada do rurki odpowietrzającej, tylko leci sobie dalej, do następnego bloku. Trójnik odpowietrzający jest w najwyższym punkcie układu, więc powietrze powinno uciekać od razu. Co robić? Czytałem już kilka starych wątków, ale tam nie znalazłem odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moga byc rysonki w paincie, daj na zembol@go2.pl , wrzuce na serva :), swoja droga u mnie uklad wyglada tak

Dołączona grafika

mam jesio jedna metode odpowietrzana, odpalam pompke pochodzi chwilke wylaczam i powietrze samo wychodzi do gory ( naprawde bardzo wygodna metoda ) ,takiuklad napewno bardziej skuteczny niz trojnik ulozony w ten sposob _|_ , zreszta doswiadczalnie sprawdzone bo napoczatku mialem troojnik zaraz za pompka wtedy odpowietrzenie to byla mordega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zlozylem sobie wc, ale jeszcze nie w kompie tylko na kanapie... i mam problem. Hydor L-30 dziala bardzo glosno, nie mozna z nim wytrzymac. Czy to wina slabego odpowietrzenia czy on zawsze taki glosny? ;(

tutaj jest zdjecie zestawu:

http://dario.speed-server.net/wc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanko, czy trójnik ściąga się po odpowietrzeniu i czy przez tą rurkę przez którą układ sie odpowietrza wylewa sie też woda??

Trojnika sie nie sciaga raczej, bo przeciez jak go zdejmiesz to znowu naleci powietrze do ukladu.. tak mi sie wydaje przynajmniej :roll: A co do rurki przez ktora sie odpowietrza, to nalewasz tyle wody, zeby nie wychodzila poza rurke i jest ok... sama z siebie woda nie wyleci do gory ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi