AK47 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Witam! W końcu złożyłem całe WC: -blok uriel multi - blok abadon GPU - pompka EHEIM 1048 - węże 16 i 12 - nagrzewnica kadett Niestety mimo, iż tuż za wylotem(tym wyżej) z uriela zastosowałem trójnik(zestaw odpowietrzający od Mate'a), powietrze tak szybko pędzi w rurce, że nie wpada do rurki odpowietrzającej, tylko leci sobie dalej, do następnego bloku. Trójnik odpowietrzający jest w najwyższym punkcie układu, więc powietrze powinno uciekać od razu. Co robić? Czytałem już kilka starych wątków, ale tam nie znalazłem odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 hm u mnie uklad odpowietrza sie kilka godzin :) , daj fotke jak to wyglada u ciebie , ja napelniam uklad powoli az prawie bedzie pelen wtedy bardzo ladnie odchodzi wiekszosc powietrza potem zalewam do pelna i czekam te kilka godzin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No niestety nie mam aparatu. Mogę dać 2 rysunki z painta(profesionalne :)). Mógłbyś je może gdzieś wrzucić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 moga byc rysonki w paincie, daj na zembol@go2.pl , wrzuce na serva :), swoja droga u mnie uklad wyglada tak mam jesio jedna metode odpowietrzana, odpalam pompke pochodzi chwilke wylaczam i powietrze samo wychodzi do gory ( naprawde bardzo wygodna metoda ) ,takiuklad napewno bardziej skuteczny niz trojnik ulozony w ten sposob _|_ , zreszta doswiadczalnie sprawdzone bo napoczatku mialem troojnik zaraz za pompka wtedy odpowietrzenie to byla mordega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Trójnik odpowietrzający nie musi być w najwyższym punkcie układu :!: "Pognieć" troche węże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 http://fotogalerie.pl/fotka/2436891092501648202 Tak to mniej więcej wygląda. Sory za mały obrazek, na którym nic prawie nie widać. Czemy nie mogę wstawić obrazu? hę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Moj uklad, co prawda ze zbiornikiem, odpowietrza sie jakies 10 minut. Kwestia odpowiedniego potrzasania blokami, a i nawet bez tego sie potrafi sam odpowietrzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zlozylem sobie wc, ale jeszcze nie w kompie tylko na kanapie... i mam problem. Hydor L-30 dziala bardzo glosno, nie mozna z nim wytrzymac. Czy to wina slabego odpowietrzenia czy on zawsze taki glosny? ;( tutaj jest zdjecie zestawu: http://dario.speed-server.net/wc.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 dario_t bylo naprawde kilka postow o hydorku , sam dawalm kilka rad pozbyc sie halasu , jest tylko jedno pytnie czy to dobrze odpowietrzyles , bo nawet drobiny powietrza powadooja ogromny chalas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zNAcHOR Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 mam takie pytanko, czy trójnik ściąga się po odpowietrzeniu i czy przez tą rurkę przez którą układ sie odpowietrza wylewa sie też woda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 mam takie pytanko, czy trójnik ściąga się po odpowietrzeniu i czy przez tą rurkę przez którą układ sie odpowietrza wylewa sie też woda??Trojnika sie nie sciaga raczej, bo przeciez jak go zdejmiesz to znowu naleci powietrze do ukladu.. tak mi sie wydaje przynajmniej :roll: A co do rurki przez ktora sie odpowietrza, to nalewasz tyle wody, zeby nie wychodzila poza rurke i jest ok... sama z siebie woda nie wyleci do gory ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...