Skocz do zawartości
Gość

jaki tel wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

niedlugo konczy sie umowa i chcialbym kupic nowy telefon muj wybor ogranicza sie niestety do tego http://www.era.pl/index.php/id=a_w_promo/s...ion=indy/zone=2 i cena nie wieksza niz 50zl zastanawialem sie nad motorola V300 i nokia 6610i ale niwiem co wybarac motoroli nigdy nie widzialem a nokie ojciec ma sluzbowa a moze cos innego z oferty ery?? niewiem sam doradzcie cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie bierz nokie, chociaz jak patrzec na inne telefony z oferty to zastanowilbym sie nad sony ericssonem sa to bardzo dobre aparaty. T630 ma nwet wbudowana cyfrowke, ale zdjecia po przezuceniu na kompa wychodza super lecz o nieduzej rozdzielczosci :? Moim zdaniem najlepsze sa siemensy. Sa proste w obsludze i dobrze zbudowane. Ja na twoim miejscu zastanowilbm sie nad siemensem MC60 i CT65.

Pozdro

P.S Zawsze mozesz sprzedac te siemensy i kupic se tanszy tel (ct65 ok 700-800 zl :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arnie, jak juz wybierzesz sobie mniej wiecej telefon to zadzwon do Ery bo nie zawsze te telefony sa dostepne w programach lojalnosciowych. Zeby pozniej nie bylo rozczarowania.

Z tych dwoch, ktore wymnieniles lepsza jest V300 ale nie wzialbym nawet i jej. Klapki sa dla kobiet - to tylko moja opinia :)

Polecam SE z serii T610 lub T630 (chyba tylko ten drugi jest dostepny w Era). Poza nim jeszcze Samsung X600 jest swietny.

Zapomnij o tej Nokii, to stary badziew z kolorowym wyswietlaczem (rowniez kijowej jakosci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 - jaką taryfę wybierasz, bo era nie ma zwyczaju pisać wyrazu "od" przed ceną. Np. jak ja bym chciał v300 dla biznes15, to zapłaciłbym 800zyla, a nie 50 :D Cholery jedne nie mają pełnego cennika z taryfami na stronie...

Po 2 - brałbym motke v300, samsunga x600 i ew. eryka 630 (za ten tragiczny aparat)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 5 dni temu kupiłem 6610i . Nie narzekam na nią. Narazie dobrze się sprawuje, ale końcową ocenę wydam później. Wziąłem tą nokie bo ma radio, a t610 i t630 chyba nie. Na tym bardzo mi zależało a na 6230 mnie nie stac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch telefonów wybrałbym jednak Nokie 6610i

Telefony z klapką sa podatne na większe usterki.

Poza tym Nokia to najbardziej stabilny telefon.

Usterki z klapka to przeszlosc.

Tak samo jak priorytet stabilnosc Nokii nad innymi telefonami.

To, ze Nokia byla zawsze stabilna zawdziecza malo skomplikowanemu oprogramowaniu, ktore bylo (jest) jedynie ergonomiczne.

Na takim oprogramowaniu jak ma Motka, siemens czy SE zwykle Nxx10 by sie wykladaly.

Nokie sie kupuje albo z wyzszych modeli albo wcale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arnie, da sie...

Kaeres, "Nokie sie kupuje albo z wyzszych modeli albo wcale" popieram w 100%, z nokii to teraz tylko polecam modele s60 i komunikatory...

A dla tych co tak polecaja 6610i to teraz takie moje male wyliczenie wad. W porownaniu z poprzednim modelem to dodali kamerke CIF :|, zwiekszyli pamiec do 4mb :) nadal jest max 64 KB na aplikacje jave, a dla mms'a 45 KB, i niestety nadal ekranik 128x128 4tys...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakis czas temu zobaczylem w tv reklame ery ze jest w promocji to http://www.era.pl/index.php/id=firma_19/da...10/section=korp ma ktos to moze?? troche sie zastanawiam bo mam monitor LG z czasow kiedy pentiumMMX 166mhz byl mojim mazeniem kotrego dzialanie satysfakcjonoje mnie do tej pory :) i wypalarke LG na ktora nie nazekam

w tym LG rozdzielczosc wyswietlacza jest nieznacznie wieksa niz w nokii ale mniejsza niz w motce

do tej pory bylem zdecydowany na V300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W który telefonie są lepsze zdjęcia?

w T610

w T630

czy motoroli V500

?????????????????

I który lepiej wziąśc bo chyba sprzedaje swoją nokie 6610i, ale do konca nie wiem czy warto.

Prosze o helpa, niechciałem nowego topica zakladac, sorki Arnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej wypasiony sprzęcior to jest NEC 303e.

Maszynka z wideofonem, mp3, filmami, KAMERKĄ INTERNETOWĄ może pełnić funkcje wideofonu. I do tego kosztuje ok 400 na allegro... niestety są potęrzne problemy ze zdejmowaniem simlocqw, ale na wgk obiecali że się nym zajmą ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi