Nessay Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 A więc problem jest w tym, że: Gdy podniose fsb na 166 Ratio 5:2:1 Core Voltage 1.85v I/O 3.50V DDr Voltage 2.55v pamieci 133/133 to komputer się uruchamia ale windows nie. Pytanie dlaczego? temperatura 51* na cpu a na płycie 41* Co moze nie wyrabiać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 zviększ vcore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 z chęcią ale więcej juz nie moge :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 to zmniejsz fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 chyba się nie rozumiemy ja właśnie chcem zwiększać przecież podkręcam nie?? a chodzi oto żeby miał mniej mhz na pci i dlatego dałem fsb 166 i windoza sie nie ładuje.... Myśle, że to pamięci albo za małe napięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 to wina pamieci jak na moj gust.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Że w ogóle Ci chodzi ten ABIT to sukces. Mój odrazu poszedł do serwisu :evil: A co do problemu - to raczej pamięci nie skoro jak piszesz chodzą na 133 MHz (266) - to chyba dla nich norma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 to wina pamieci jak na moj gust.... możliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Przy ustawieniu 133/133 i FSB 166MHz pamięci chodzą na 333. 133/133 to jakby dzielnik, dla durni by było 133/100. No chyba, że coś pomieszałem. Może procek nie wyrabia. Jak możesz to odblokuj i daj niższy dzielnik. Albo chłodzenie poniżej 0* :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Schłodź chipset :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 to wina pamieci jak na moj gust.... możliwe NIe macie racji. Bo jka by to była wina pamięci to by były (przynajmniej zwykle tak jest) albo czarny ekran albo niespodziewany restarty. Proc nie wyrabia. A można to łatwo sprawdzić. NIech otworzy budę i zacznie testować w nocy przy otwartym oknie (balkonie) i jak ma to jeszcze jakiś dodatkowy nawiew. I zobaczycie że może (choć nie napewno)winda sie załaduje... Bo im wyżej kręcimy tym niższa musi być temp. by proc był stabilny. I tak np. przy 1700@2000 to może być 55 A przy 1700@2100 już 50, albo nawet mniej. Te temp. podałem tak dla przykładu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 czyli mam rozumiec, ze mam zmniejszyć temp i powinno byc ok? hmm a moze to za małe napięcie vcore? albo pamięci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 ... Proc nie wyrabia. A można to łatwo sprawdzić. NIech otworzy budę i zacznie testować w nocy przy otwartym oknie (balkonie) i jak ma to jeszcze jakiś dodatkowy nawiew. I zobaczycie że może (choć nie napewno)winda sie załaduje... proponuję odkurzacz - ja wspomogłem mojego spire i z 43*C po 5min miałem 33*c (przykładając do boku radiatora ssawkę), a i tak nie miałem tej wąskiej końcówki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 proponuję odkurzaczciekawe ile toto ma CFM :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 czyli mam rozumiec, ze mam zmniejszyć temp i powinno byc ok? hmm a moze to za małe napięcie vcore? albo pamięci... Masz go lepiej schładzać, bo im wyższe podkręcenie tym niższa musi być temp. by proc był stabilny. A zrób tak jak ci pisałem w nocy przy otwartym balkonie. Warto bo wtedy będziesz wiedział czy jest sens się w wc lub Vulcano pakować, czy może to po prsotu nic nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...