kombol Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Mam poważny problem z zegarem systemowym. Mój zegar potrafi opóóźnić się nawet 3 godż na dobę. Myślałem że wymiana bateri przyniesie pozytywne rezultaty ale niestety zegar nadal się opóźnia. Co robić ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 A dokladniej mozesz miec problem z zegarem RTC(Real Time Clock) na przyspieszony zegar pomaga obniżenie timingów pamięci jest to zazwyczj czesty przypadek plyt glownych opartych o chipset nforce2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) zegar mi spieszy na normalna sekunde ond zdazy wybic 2... wszystko skrecone defaultowe ustawienia... co to moze byc ? Pomocy ludzie ! :) bo zwariowac mozna... jak ten czas tak szybko leci... Edytowane 30 Stycznia 2006 przez Grucela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Na MOBO jest koło BIOS'u taki malutki kwarc (taki srebrny walec ośrednicy 2,5mm i długości ok 7mm) . Dobrze by było spraqwdzić, czy nie jest bardzo zabrudzony, ewentualnie wogóle wymienić. To powinien być zwykły zegarkowy 32768Hz chociaż ręki sobie za to nie dam uciąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...