Skocz do zawartości
kaziulek

Chieftec i DFI

Rekomendowane odpowiedzi

No to masz coś zwalone.

W czasie spoczynku zasilacz ma obowiązek dostarczyć chyba 1A na linii 5V, a to się realizuje na śmiesznie prostym stabilizatorze który nie ma za bardzo możliwości podgrzać zasiłki do takich temperatur.

Wniosek prosty: masz coś zwalone. Reklamuj zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz coś zwalone.

W czasie spoczynku zasilacz ma obowiązek dostarczyć chyba 1A na linii 5V, a to się realizuje na śmiesznie prostym stabilizatorze który nie ma za bardzo możliwości podgrzać zasiłki do takich temperatur.

Wniosek prosty: masz coś zwalone. Reklamuj zasilacz.

Więc większość posiadaczy tych Chiefów ma coś zwalone ?

Jak na razie to wszyscy piszą że są ciepłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, mam pewną wiedzę na temat elektroniki i jeśli układ więcej oddaje w postaci ciepła niż w postaci prądu to albo ktoś zwalił jego konstrukcję całkowicie, albo jest uszkodzony. Ja wiem że zasiłka pod obciążeniem się grzeje bo musi, ale w stanie spoczynku moim zdaniem grzać się nie powinna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod obciazeniem sie grzeje ale wiatraczki wtedy dmuchają przez nią i jest obieg powietrza, jak nie ma obiegu tylko zastój to nawet samo stand - by potrafi podgrzać zasiłke wię to zupełnie logiczne i nie ma w tym nic dziwnego.

Nagrzewa sie tylko jeden punkt po przeciwnej stronie do wtyki od kabla sieciowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi