kaziulek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Mam mały problem : zauważyłem że przy wyłączonym komputerze zasilacz grzeje sie do ok. 45-50'C . Czy to normalne ?? Płyta DFI LAN PARTY II ULTRA B Zasilacz CHIEFTEC 420W poza tym jednym objawem nie ma żadnych kłopotów z zasilaczem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=83918&highlight= Po kilku dniach testowania też widzę że zasilacz jest może nie ciepły,ale temperatura jest wyższa od otoczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No to powiem tak w czsie pracy kompa obudowa zasilacza jest dużo chłodniejsza niż w czasie spoczynku .....:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No to masz coś zwalone. W czasie spoczynku zasilacz ma obowiązek dostarczyć chyba 1A na linii 5V, a to się realizuje na śmiesznie prostym stabilizatorze który nie ma za bardzo możliwości podgrzać zasiłki do takich temperatur. Wniosek prosty: masz coś zwalone. Reklamuj zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No to masz coś zwalone. W czasie spoczynku zasilacz ma obowiązek dostarczyć chyba 1A na linii 5V, a to się realizuje na śmiesznie prostym stabilizatorze który nie ma za bardzo możliwości podgrzać zasiłki do takich temperatur. Wniosek prosty: masz coś zwalone. Reklamuj zasilacz. Więc większość posiadaczy tych Chiefów ma coś zwalone ? Jak na razie to wszyscy piszą że są ciepłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Wiesz, mam pewną wiedzę na temat elektroniki i jeśli układ więcej oddaje w postaci ciepła niż w postaci prądu to albo ktoś zwalił jego konstrukcję całkowicie, albo jest uszkodzony. Ja wiem że zasiłka pod obciążeniem się grzeje bo musi, ale w stanie spoczynku moim zdaniem grzać się nie powinna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Pod obciazeniem sie grzeje ale wiatraczki wtedy dmuchają przez nią i jest obieg powietrza, jak nie ma obiegu tylko zastój to nawet samo stand - by potrafi podgrzać zasiłke wię to zupełnie logiczne i nie ma w tym nic dziwnego. Nagrzewa sie tylko jeden punkt po przeciwnej stronie do wtyki od kabla sieciowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 dokładnie sciana po przeciwnej stronie zasilania . czyli norma ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 zasilacz na postoju zapodaje 5v stb .. a ze nie chodza wiatraczki to sie wtedy grzeje .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...