RafalB Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 ten sam post umieściłem w przyklejonym temacie ale nie było odzewu wczoraj kupiłem lakier grafitowy firmy AG za 9 zł i postanowiłem odblokować L2 mam zielonego durona 1400 (nie spisałem serii) (kupiłem rok temu w październiku ,ma fabrycznie odblokowany mnożnik) zdrapałem laminat jak nalezy potem wlałem w rowek superglue następnie skleiłem mostek wysuszyłem lakier ;wkładam durona do kompa i odpala się jako UNKNOWN CPU 1600+ więc myślę ,że wszystko ok wchodze do windowsa uruchamiam WCPUID a on pokazuje ,że mam 128 kB cache L2 zamiast obiecanych 256 potwierdza to też 3dmark oraz bios płyty głównej wprawdzie odczułem ok 6% skok wydajności ale dziwi mnie to 128 kB zamiast 256 pytanie : czy ktos się spotkał z podobną reakcją durona ,czy może zrobiłem coś ,źle , a może mój duron nie ma więcej pamięci niż 128 kB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 możliwe, że jest uszkodzony ten cashe i tlyko tyle działa, choć sprawa dziwna nieco, daj mu jeszcze jakąś nazwe (prockowi :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExodusXXL Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Hmm Bios rozpoznaje procka po Pamieci jezeli ma 128 a nie 258 to rozpoznaje jego predkość lecz nie Nazwe z tąnd to UNKNOWN CPU 1600+ale moze uaktualnienie biosu cos pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 bios jest najnowszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Czytałęm że niektóre Durony miały przecięte dwa mostki L2. W przypadku zamalowania jednego odblokowywało sie tylko 128kB. Innej przyczyny nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 mostki są złączone wszystkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...