kerin Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Mam problem, tzn,. nie wiem czy temperatura ktora otrzymuje jest w porzadku. Calosc chodzi na Eplyce Epox rda3+, zasilacz chieftec 350v, radeon9800pro ice-q, RAM 2x 256 GeiL. Sprzet nie podkrecany, all default. W spoczynku mam.. 55.5 stopni! w stresie dochodzi do 62. CZY TO JEST OK? W komputroniku mowili mi ze ok (ich serwis to skladal) , ja sie natomiat mysle ze to za duzo jak na tak wydajny cooler. Jeszcze jedno- jak zdejme bok obudowy to w spoczynku 51 stopni... Poradzicie mi co mozna zrobic? I czy ta temperatura jest okk? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Dotknij radiatora reka - jezeli jest zimny, to znaczy ze nie ma dobrego styku miedzy radiatorem a prockiem (zle nalozona pasta lub jej brak, zle zalozony cooler) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerin Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 no dotykalem.. nie jest zimny.. wydaje sie ze pokazuje ok temeprature... nie weim jak wyczuc 55 stopni. .wiem tlyko ze dysk (raptop 10k obrotow) jest gorracy, prawie parzy a radiator jest poprostu.. cieply. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Powinien byc mocno cieply, wrecz goracy - 60 stopni to juz czuc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerin Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 hm.. to faktycznie nie jest az tak cieply - ani troche nie parzy... co poradzicei w tym wypadku??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Nałóż na nowo pastę termoprzewodzącą, bo albo jej jest za mało albo słaba albo też źle nałożona w tej chwili :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerin Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Chce miec pewnosc nim zaczne rozwalac bebechy tego kompa: temperatura jest za wysoka? skad ja do cholerry mam wizasc taka paste :( mozna 'zdrapac' ta stara? eh.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Ponowne zalozenie coolera na peno Ci nie zaszkodzi. Paste kupisz w kazdym sklepie komputerowym. Najlepiej wez jakas pozadna - Arctic Silver 5 lub Ceramique. Starej pasty nie trzeba zdrapywac - wystarczy wytrzec ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Jak już dobrze nałożysz cooler to proponuje zapodać dodatkowe wiatraczki do budy, róznica jaka jest po zdjęciu boczku świadczy ze w środku jest kiepska wentylacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 a jakie masz obroty na tym TT Silent Boost? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Witaj Ja przy takim zestawie Barton + SB TT miałem w idle 25stopni w stresie 37 max!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 'Kubotka' a na jakiej paście? Przy otwartej budzie czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Na silikonie nie pamiętam producenta , buda zamknięta ale CHIEFTEC z serii Matrix + wentyl 120mm i jeden 80 mm ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 na tym silikonie co jest dodawany do TT Silent Boost? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Nie zakupiłem pastę osobno już jakiś czs temu i jej używam jest COOL ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...