mily Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Witam. Mam 2 pytania: 1) Co to jest AWK i czy to jest to samo co GAWK :?:. Pytam bo jest mi potrzebne AWK a nigdzie nie ma na ftp.suse.com,ale jest GAWK. 2) W ISO 9.1 Personal nie ma GCC, ani nic, a do kompilacji modemu jest mi potzrebvne AUTOMAKE, MAKE, AUTOCONF, GCC, AWK i zrodla kernela 2.6.4-52. Co jeszcze pobrac oprocz tego, by byly spelnione zaleznosci:?: Jakie pakiety pobrac :?:. Bez tego pozniej nic nie pobiore, bo nie bede mial dostepu do netu, puki nie pzrekompiluje se eagle-usb :P. Prosze o w miare szybka pomoc :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Gawk is the GNU Project's implementation of the AWK programming language. It conforms to the definition of the language in the POSIX 1003.2 Command Language And Utili- ties Standard. This version in turn is based on the description in The AWK Programming Language, by Aho, Kernighan, and Weinberger, with the additional features found in the System V Release 4 version of UNIX awk. Gawk also provides more recent Bell Laboratories awk extensions, and a number of GNU-specific extensions. Po co kernel 2.6.4 jak są nowsze? RTFM ogólnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...