neogliwice Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Mam zamiar kupic Seagate Barracuda IV 40 Gb Wiem jednak że jest on na UDMA 100 a jam mam płyte z obsługą 66:) Czy będe miał jakieś po podłączenie tego twardego? Aha, oc sądzicie o tym twardym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Mam zamiar kupic Seagate Barracuda IV 40 Gb Wiem jednak że jest on na UDMA 100 a jam mam płyte z obsługą 66:) Czy będe miał jakieś po podłączenie tego twardego? Aha, oc sądzicie o tym twardym? Bedzie poprostu chodzil na UDMA66. Ponoc dobry twardy. Cichy, szybki, itd. Niektorym osobom po podkreceniu FSB ten HDD wysiadl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Jednym działają bez zarzutu innym wysiadają...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Dysk fajny cichy (moj ostatnio ciutek glosniejszy - ustawiony jest na performance / nie na quiet ) dziala u mnie juz 6 miesiecy w trybie 24/7 :P Bardzo milo sie z nim pracuje . No moze sie ciutek grzeje za bradzoo jak sie przenosi np 40 GB z dysku na dysk to wtedy jest naprade goracy :oops: . Ogolnie polecam . Jezeli chodzi o zakladanie partycji na nim to soft ze strony seagate bardzo szybko zaklada i formatuje (3minutki) . :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Owszem Barracuda IV jest spoko - mam 40 GB - takiej ciszy nigdy wczesniej nie slyszalem :lol: . Ponoc sa problemy z RAID'em, ale nie probowalem, wiec nie wiem. >> Hans - jak zmienic tryb tego twardziela, pytam, bo nie dostalem do niego zadnego oprogramowania :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 programikiem od seagate seaaam.exe acoustic menagment bla bla bla odpala sie wybiera sie dyski i zmienia tryb :lol: http://forums.storagereview.net/viewtopic.php?t=248 tam sa linki do programikow. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 heheheh z ta barracuda jest tak ze ciecha i bardzo szybka - ale mi juz 2 razy wysiadla od zakupt tj styczen 2002 ;) (pierwszy raz to bylo az 5 dni od zakupu a drui to teraz ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 heheheh z ta barracuda jest tak ze ciecha i bardzo szybka - ale mi juz 2 razy wysiadla od zakupt tj styczen 2002 ;) (pierwszy raz to bylo az 5 dni od zakupu a drui to teraz ;)) Bośta jakom tandete kupili od ruskich a bazarze dyskow sie nie kupuje :mrgreen: :mrgreen: BTW a ona to dobrze chlodzona byla ? Moze sie deczko zagrzala ? Czy tak poprostu jak na loteri ? "Dzisiejszy dzien sponsoruje literka a i zepsuty dysq" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 heheheh z ta barracuda jest tak ze ciecha i bardzo szybka - ale mi juz 2 razy wysiadla od zakupt tj styczen 2002 ;) (pierwszy raz to bylo az 5 dni od zakupu a drui to teraz ;)) U mnie doswiadczenia podobne :cry: dysk padl 3 dni po zakupie i wymienilem go w sklepie na IBM :P odpukac IBM zajebiscie sie spisuje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 ja bym polecal maxtory lepiej znosza podnoszenie magistrali no i tez sa ciche co do seagat'ow to ja slyszalem cos takiego ze jesli nie padnie ci on w pierszym miesiacu to bedzie ci chodzilk przyslowiowe wieki co do maxtorow, to raczej mam dobre zdanie bylem chyba pierwszym kto kupil maxtora w Krakowie i jako pierwszy go serwisowalem, co za szczescie ale od tego czasu dysk chodzi calkiem spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 ja bym polecal maxtory lepiej znosza podnoszenie magistrali no i tez sa ciche co do seagat'ow to ja slyszalem cos takiego ze jesli nie padnie ci on w pierszym miesiacu to bedzie ci chodzilk przyslowiowe wieki co do maxtorow, to raczej mam dobre zdanie bylem chyba pierwszym kto kupil maxtora w Krakowie i jako pierwszy go serwisowalem, co za szczescie ale od tego czasu dysk chodzi calkiem spoko Moj dobry koles ma maxtora i dysk spisuje mu sie swietnie juz kilka miesiecy :P jest tylko male ale dysk troszke halasuje i zarabiscie sie grzeje :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 moze to jest 7200 rpm ??????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 ja swojego tez slysze ale dopiero wtedy jak wylacze wiatrak na procu (4000 rpm) normalnie go nie slychac ale jest to taki troche dziwny szum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 moze to jest 7200 rpm ??????????????? Ja mam IBM 7200 rpm jego matrox to tez 7200 rpm moj dysk pracuje wiele ciszej :) Moze koles mial pecha i trafil na "czarna owce" jego dysk przy moim pracuje troszke jak kombain :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 ja swojego tez slysze ale dopiero wtedy jak wylacze wiatrak na procu (4000 rpm) normalnie go nie slychac ale jest to taki troche dziwny szum U tego kolesia proca chlodzi jakis tytan, a tytany sa w miare ciche tzn. nie wiem czy ten jest cichy czy nie bo dysk go zaglusza :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 no to chyba faktycznie trafil na felerny model np jakis koles kupis sobie niedawno dysk maxtroa i mial na nim 3GB bad sectorow, tak zaraz po tym jak przyniosl do domu hdd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 no to chyba faktycznie trafil na felerny model np jakis koles kupis sobie niedawno dysk maxtroa i mial na nim 3GB bad sectorow, tak zaraz po tym jak przyniosl do domu hdd No coz pecha kazdy moze miec :cry: Neogliwice zdecydowanie zycze ci szczescia przy zakupie dysku i to chyba nie tylko ja ... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 ja tez ja tez :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 bleee maxtory :) dalem sie na nie nabrac jak kupowalem dyski do szkoly (gdzie pracooje) kupilem z 15 sztuk z czego polowa juz zdazyla nalapac badsectorow a z 5 juz servisowalem. Dodam jeszce ze byly to dyski pojemnosciach od 15 do 40gb a kupilem tylko dlatego ze najtansze :/ W domciu mam bIV dziala zajebiscie no i u6 ale to tez mi zdazylo sie zepsuc (spalil sie przez wadliwa kieszen do hdd - wymieniono mi na nowy :)) Co do maxtorow to jeszce jedno najlepszy motyw byl jak oddalem 15 wymienili mi na nowa i jak ja zabralem do szkoly zeby zalozyc partycje to okazalo sie ze jest rozjeb..... (byla zafoliowana) wiec oddalem ja spowrotem i dostalem za nia 20 ktora jak narazie dziala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 moze z jakiejs felernej serii no i wiadomo jak to jest w szkole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Nie wiem dlaczego tak narzekacie na te Barracudy 8O Poprzednio mialem U6 , teraz mam Barracude 40G , mimo podkrecenia FSB chodzi spoko, nic sie nie kaszani. Co to temperaturki to mialem cooler, ale sprzedalem bo nie byl potrzebny wcale sie tak nie grzeje Ogolnie jestem zadowolniony z Segate, w zyciu innego bym nie qpil Co do halasu , to tak jak inni , musze powiedziec ze nic nie slychac, doslownie nic 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 nie ja do barracudy nic nie mam mysle tylko ze chyba maxtor jest lepszy ale to jest moje zdanie mozecie sie z nim zgadzac lub nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 a ja uwazam, ze IBM jest the best :P :P :P :P :P :P :P ze swojego jestem bardzo zadowolony 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Maxtor The Best IBM SHIT przynajmniej każde z 5 jakie miałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Dysk fajny cichy (moj ostatnio ciutek glosniejszy - ustawiony jest na performance / nie na quiet ) dziala u mnie juz 6 miesiecy w trybie 24/7 :P Bardzo milo sie z nim pracuje . No moze sie ciutek grzeje za bradzoo jak sie przenosi np 40 GB z dysku na dysk to wtedy jest naprade goracy :oops: . Ogolnie polecam . Jezeli chodzi o zakladanie partycji na nim to soft ze strony seagate bardzo szybko zaklada i formatuje (3minutki) . :lol: A zauwazyles roznice w szybkosci dzialania dysku w trybie perf ? Bo przestawilem i tylko glosniejszy jest, jakos nie odczulem przyspieszenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Maxtor The Best IBM SHIT przynajmniej każde z 5 jakie miałem Moze miales tzw. pecha :?: Ja nie mialem maxtora ale ze swojego IBM jestem wyjatkowo mocno zadowolony :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 A zauwazyles roznice w szybkosci dzialania dysku w trybie perf ? Bo przestawilem i tylko glosniejszy jest, jakos nie odczulem przyspieszenia u mnie roznica jest zdecydowanie odczuwalna podczas rozpakowywania np 700 mb archiwow rar w obrebie jednej partycji - jest duzo szybciej Win2k laduje sie ciutek szybciej a pozatym po staremu ;-) jest w miare cicho. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 barracuda 4 jest chyab najlepszym dyskiem na jakim pracowałem. I go za <span style="color:red;">[ciach!]</span>a nie słychać (chyba że się przysłuchać, ale po wyłączeniu wszyskich wentyli) w życiu nie kupiłbym innego niż Seagate, chociaż zastanawiałem się nad IBM Vancouver, ale podobno jest głośny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 A mi juz 2 b4 padły 40Gb każda. Wytrzymały do miesiąca każda. Padła bo fsb miałem 150Mhz a za drugim razem to nie wiem czemu padła pojawiły sie bady na niej. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 nie ma jak ata133 na maxtorach no i fajnie wygląda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...