Skocz do zawartości
Maly01

XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

mozesz podlaczyc pecetowy DVD - nówka koło 30zł ;)

oryginalny napęd od iksa może być droższy - imo do 100zł byś dostał

Deckard napisał(a):

za 200 zl kupisz bez wiekszego problemu sprawnego Xa...

dawaj link - biore od razu Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Ja bym Cie poprosil jeszzce o sprecyzowanie co masz na mysli piszac "odtwarzacz DVD" - czy wylacznie DVD, czy interesuje Cie rowniez DivX?

Niestety dla Ciebie cala kategoria "role-playing" na PS2 to albo jRPG, albo Action RPG, ktore z porzadnym rpg maja tyle wspolnego co Diablo albo i mniej.

Dosc przyjemna wyszukiwarka jest na Gamespocie: LINK

na Xboxie z kolei jRPG w zasadzie nie ma, ale lista RPG jest bardzo krotka: KOTOR 1 & 2, Fable, Morrowind, Jade Empire, poza tym same Action RPG (patrz wyzej ;) ).

Szukajka z gamespot: LINK

Dzieki za linki, costi. Posiedzialem, podumalem i podjalem decyzje. Z tymi jRPG to nie jest tak, ze ja nie lubie wogole azjatyckich klimatow, a o to, ze lubie jakby to okreslic... "epickie" gry :). A tu draznia mnie te karykaturalne postacie z wielkimi glowami, dlonmi i stopami, wymaciach!ace mieczami wiekszymi trzy razy od nich samych.

Mimo wszystko, stwierdzilem jednak, ze na ps2 jest w co pograc. Dwa pierwsze tytuly po jakie siegne, to na pewno GT i FF. Co do X'a... Jest pare fajnych gier, ale ogolnie za duzo z tego co wyszlo, jest tez na PC. Poza tym, patrzac na Allegro, to jest niewiele tytulow, w dodatku duzo chlamu/nie interesujacych mnie.

Dlatego... Jedzie do mnie juz PS2, przerobiony, z dwoma padami i oddzielnie karta pamieci :). Do ogladania filmow jedzie za to stacjonarna Wiwa HD228 USB :).

Dzieki za pomoc, odezwe sie jeszcze pewnie, ale juz w stosownym temacie :).

Edytowane przez Memphis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deckard napisał(a):

za 200 zl kupisz bez wiekszego problemu sprawnego Xa...

:blink:

MacOSek, dla mnie to też jest nowa nowina. Osobiście niskie ceny iXów jakie widziałem to było w okolicach 500zł.

PS. Deckard jak bedziesz podawał linka, gdzie są po tyle iXy, to będę wdzięczynie, jakbyś pokazał 2 sztuki. Zebrałbym kasę w trybie dynamicznym i też sobie kupił (mimo iż planowałem DC).

Memphis. Teraz rozumiem Cię.

Edytowane przez Xaon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xaon napisał(a):

PS. Deckard jak bedziesz podawał linka, gdzie są po tyle iXy, to będę wdzięczynie, jakbyś pokazał 2 sztuki.

Trzy sztuki ;) Tesh kce :roll:

Cytat

A tu draznia mnie te karykaturalne postacie z wielkimi glowami, dlonmi i stopami, wymaciach!ace mieczami wiekszymi trzy razy od nich samych.

Mam wrazenie, ze wyrabiasz sobie opinie na podstawie jednej gry. Polecam poogladac screeny, mozesz sie milo zaskoczyc (oczywiscie 100% realizmu sie nie znajdzie ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawnego x'a z dwiema grami mogę kupić za 400zł.. ale 230zł (plus cena napędu) kusi.. dodatkowo dostane wszystkie gry jakie kolega ma (org.) Z drugiej strony nie wydaje mi się aby to był tylko napęd ale jeszcze zobaczę go w akcji czy obraz się wyświetla itd.

Edit

4 sztuki x'a ;] A te po 400zł to z allegro z każdy pierwszy-lepszy sprzedawca jak mu zaoferowałem 400 zł za xboxa się zgodził.

Edytowane przez Black_war

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Costi, Xaon, MacOsek, Black_war: w lokalnym sklepie z grami u mnie (brighton) niemodowane Xy sa po 35 funtow, mieli tego sporo jak ostatni raz bylem(w zeszlym tygodniu jakos). Jak serio chcecie, to jutro ide i kupuje 4 sztuki + 4 przejsciowki gb->eu(to magicznego funciaka kosztuje). Dajcie tylko jakies potwierdzenie na priva, zebym sie potem nie zastanawial na co mi 5 pudel w domu ;-)

Edytowane przez Deckard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze.. jeżeli to wypali będziesz moim ulubionym userem na tym forum ;] Na poważnie aż dziw bierze, że jeszcze nie zacząłeś bawić się w sprowadzanie ich i na allegro... a to w końcu nówki są czy jakieś coś.. bo to słowo "nie przerabiane" jakoś dziwnie zabrzmiało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nowki, ale w idealnym stanie - sam zaraz po przyjezdzie do brighton tam kupilem xa :)

A co do nie robienia biznesu na allegro - brak czasu i checi przede wszystkim (uzerac sie z kims na taka odleglosc to mordega). Nie przerabiane - bo nie maja modchipa, czyli czysciutkie i smigajace na xbox live.

Edytka mowi:

Eagle transport: 1.2gbp/kilo minimum 10kilo paczka. Gdybym wepchnal w jedna paczke wszystko wyszlo by okolo 15zl za przesylke do polski i potem okolo 15zl za przesylke w obrebie kraju - ponizej 40zlotych total. Szukam dalej :)

Edytowane przez Deckard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalny pad (moze 2 - jutro sie dowiem) i firmowe okablowanie. Gry w tej chwili sa w promocjach typu 3 for 20, 5 for 30 (poza najnowszymi tytulami. Ale jest wszystko, Ninja Gaiden, Fable, Halo, PGR...)

PS1 stoi tam od poltora roku na wystawie, ale to bialy kruk. Nowka, z nowiutkimi finalami (w folii jeszcze) i paroma limitowanymi edycjami gier. Dla kolekcjonera moze gratka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deckard napisał(a):

Oryginalny pad (moze 2 - jutro sie dowiem) i firmowe okablowanie.

to sie dowiedz jeszcze jaki pad - "S" czy ten wielki kloc ;)

costi napisał(a):

Czy do Xboxa jest kabel VGA?

strona wczesniej ;) :

http://www.xbox-linux.org/wiki/Xbox_VGA_HOWTO

http://xbox-scene.com/articles/vga-cable.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Black_war

ejj moj avatar jest spoko ^^

kiedys czytalem ze najlepiej przerabiac 'na' www.iksboks.aplus.pl (na poczatku tematu) i uzywac chipu duo, tylko ze teraz na tym iksboks.aplus.pl nie ma ani chipu, ani uslugi montowania go ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi