Skocz do zawartości
Maly01

XBOX

Rekomendowane odpowiedzi

Black_war napisał(a):

Deckard zamierasz nam co jakiś czas ;] Wszyscy nadal podjarani a ten co 3 dni gdzieś ucieka z tego tematu ;)

Mowilem cos o Hitchcocku? :P

@DarkArrow - dopiszemy, jak sie Deckard okresli jak sytuacja stoi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek
  beka napisał(a):

na allegro to samo się dzieje .... w sumie szkoda , bo używki będzie trudniej pchnąć za dobrą cenę :D

Co do tematu : Xbox chyba IMHO umiera w planach wydawców :|

Jak dla mnie to Xbox umarł gdy pojawił się X36 :wink: Czas już przejść na X36 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież na PC też jest ;) Co do xboxa to w sumie ja też byłem (a raczej nadal jestem) nastawiony pozytywnie w stosunku do kloca właśnie ze względu XBMC i łatwości przerabiania owej konsoli. Chyba nic nie cieszy jak drwina z posiadaczy PS3 czy X360, którzy narzekają na brak miejsca, gdy Ty, posiadacz old-gena (czy tam current-gena) cieszysz się 250gb zapełnionymi "kopiami bezpieczeństwa" - cytat z pewnej aukcji xboxa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black_war napisał(a):

No przecież na PC też jest ;) Co do xboxa to w sumie ja też byłem (a raczej nadal jestem) nastawiony pozytywnie w stosunku do kloca właśnie ze względu XBMC i łatwości przerabiania owej konsoli. Chyba nic nie cieszy jak drwina z posiadaczy PS3 czy X360, którzy narzekają na brak miejsca, gdy Ty, posiadacz old-gena (czy tam current-gena) cieszysz się 250gb zapełnionymi "kopiami bezpieczeństwa" - cytat z pewnej aukcji xboxa ;)

Sprostowanie, w PS3 też idzie wymienić twardziela na inny, normalny. Ktoś chyba nawet wrzucał fotki z 160GB dyskiem w PS3. EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, postanowilem wskrzesic temat w dobie next genow ;) W oczekiwaniu na nowy tv, a co za tym idzie na Xo, zastanawiam sie nad kupnem starego xbox'a. Przekonuje mnie bogata biblioteka scigalek i fpp. Jednak czy nie jest za pozno na kupno tej konsoli? Moze lepiej poczekac te kilka miesiecy i od razu zakupic Xo? Co o tym sadzicie? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi napisał(a):

Poza tym Xbox jako Media Center jest poki co niepobity (kompow nie licze).

Powiem wiecej. On jest idealny. Mozesz wsadzic go do szafy i tak bedzie dzialac :wink:

Sprzet jest nie do zajechania. Ma wade. Jest brzydki. Za to bardzo funkcjonalny i obecnie bardzo tani.

Lecz obraz z dvd-video jest gorzej jakosci niz z przecietnego playera za 300-400 ale i tak duzo lepszy niz z mant i calego tego szajsu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Planuję zakupić Xboxa, ale nie do grania tylko jako tanie media-center do odtwarzania Matroski/WMV/x264 w 1080p (fullHD). Pytania są dwa:

• Czy ma on wyjście HDMI lub jakiekolwiek inne, które przesłałoby sygnał fullHD?
  • Czy ma on odpowiednią moc obliczeniową do odtwarzania filmów fullHD (Matroska/WMV/x264)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BiL63JTZ napisał(a):

[*]Czy ma on wyjście HDMI lub jakiekolwiek inne, które przesłałoby sygnał fullHD?

nie

BiL63JTZ napisał(a):

[*]Czy ma on odpowiednią moc obliczeniową do odtwarzania filmów fullHD (Matroska/WMV/x264)?

nie, nawet 720p plynnie nie odtworzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można na celerona 1,4ghz ale w domowych warunkach podobno jest to arcytrudne ;) Nie wiem nie sprawdzałem... Ale! Są firmy zajmujące się sprzedażą choćby już zmodyfikowanych xboxów np. FriendTech DreamX-1480 troche drogi ale 720p sobie obejrzymy:) Jakby jeszcze udało się jakoś zaaplikować HDMI. A czy ktoś w Polsce zajmuje się wymianą procesora to zapewne wie tylko google.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT: Może by tak przykleić ten wątek? Wtedy będą wszystkie w kolekcji (łatwo dostępne).

Od siebie dodam że to bardzo dobra konsola, pierwsza która zaoferowała mi takie możliwości rozbudowy oprogramowania, filmy, aplikacje, gry, twardy dysk. Miło wspominam acz muszę się zgodzić z tymi co narzekają na jej wygląd :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi