Xaon Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Gdzies slyszalem jakies opowiesci dziwnej tresci, ze mozna zmienic procek w Xboxie na szybszy, co pozwala sie cieszyc filmami 720p bez problemow. Wiadomo cos komus o tym?Ja zaś czytałem, iż idzie podkręcić procka do dostatecznie dużej wartości, by sobie poradził z 720p (co do 1080p nie jestem pewien). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Po co te spekulacje? http://www.fuzzymuzzle.com/forum/viewtopic.php?t=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Witam! Poważnie się zastanawiam nad kupnem starego X'a jako "media center". Będzie on podłączany pod stary tv crt 26" od Samsunga (to tylko przez jakis czas) i do Samsunga lcd 37". Zastanawiam się jaka będzie jakość obrazu na tym drugim tv? Jako alternatywę dla Xboxa widzę Fergusona D-880HX. Ten ma hdmi i skaler... czy to poprawia znacząco jakość w stosunku do X'a? Wiadomo, odtwarzane będa głównie filmy w divx/xvid no i zależy mi bardzo na dvd-video z pendrive'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Z tego co pamiętam Xbox obsługuje 720p/1080i przez component, więc chyba XBMC może skalować filmy do takiej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Może, ale konsola nie daje sobie rady z takim materiałem. Płynnie może odtwarzać w 720p jak się wymieni procka już nie pamiętam ale chyba na p3 1ghz. (co jest trudne i drogie ;P ) Edytowane 23 Listopada 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 ma odtwarzać to, co dvd playery (wiec materiału w HD i tak nie ruszy... ale da rade odtworzyć większą ilość formatów i rozdzielczości niż 90% odtwarzaczy dvd) z tym p3 1ghz to nie byloby problemu, bo mam laptopa z takim prockiem ;) (szkoda, ze moje zdolnosci manualne = 0). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Co z tego, ze masz laptopa z takim prockiem, skoro w Xboxie nie mapodstawki, tylko trzeba odlutowac procek od plyty glownej i wlutowac na to miejsce nowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...