SGJ Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Ponieważ sie pomyliłem przy dzieleniu tematu wklejam posta fenriz aby dalej mozna kontynuowac temat. Mam czysty Windows Xp, przechodzi poprawnie w stan wstrzymania ale podczas wychodzenia jest zawiecha,ekran czarny ,system nie reaguje na nic oprócz resetu :lol: :lol: Komp taki jak w opisie. Jest jakas rada ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawicki Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 imho moze chodzic o podkrecona karte graficzna albo jakies ustawienia w biosie.a o tym ze niszczy HDD nie slyszalem nigdy.to jakas nowosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 dobra rada : nie uzywaj hibernacji=stanu wstrzymania - why ? niszczy hdd to może lepiej nie odpalać też monitora bo się luminofor wypala? szkoda go prawda, lepiej kompa w pudełko zapakować co za debilizm a co do posta ja mam dokładnie taki sam problem pod Xp działa idealnie - czysty 2003 czy ze sterownikami efekt taki sam w stan przechodzi bezproblemowo ale już się nie obudzi - czarny ekran i qpa :( - komp jak w configu niestety mimo uślinych kombinacji nie mogę dość dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 imho moze chodzic o podkrecona karte graficzna albo jakies ustawienia w biosie.a o tym ze niszczy HDD nie slyszalem nigdy.to jakas nowosc.nie mam nic podkrecone i nie bawie sie w Biosie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 O własnie mi się przypomniało. Po instalacji NAV u mnie system nie chciał wstać z hibernacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 O własnie mi się przypomniało. Po instalacji NAV u mnie system nie chciał wstać z hibernacji. Nie instalowałem tego , ale ja nie moge wyjsć ze stanu wstrzymania a nie hibernacji(mam to wyłaczone) ,a to raczej sie rożni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 U mnie ze wstrzymania nie wychodzi czasem tylko i przez to nie wiem co moze byc problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 O własnie mi się przypomniało. Po instalacji NAV u mnie system nie chciał wstać z hibernacji. Nie instalowałem tego , ale ja nie moge wyjsć ze stanu wstrzymania a nie hibernacji(mam to wyłaczone) ,a to raczej sie rożni testowałem właśnie stan wstrzymania przy opcjach w biosie S1 i S3 - jeśli chodzi o stan uśpienia, odziwo z S1 wychodzi (S1 to uśpienie ale płyta "chodzi") zato S3 gdzie totalnie wszystko się ucisza nie może sobie poradzić, przetestowałem już standardowe sterowniki od grafy, zablokowałem NAV'a i niestety dalej jest to samo. zobacze jeszcze jak zadziała przy standardowym sterowniku kontrolera dysia bo narazie mam ten od nV i może on coś narozwalał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 To czy komputer poprawnie wstaje w trybu S3, zależne jest od: po 1 - sterowniki - każde urządzenie powinno wspierać stan uśpienia (chociaż karty TV podobno nie wspierają a u mnie jakoś wszystko wstaje) po 2 - zasilacz - musi zapewniać odp. moc (chodzi o napięcie standby +5Vsb) W instrukcji od płyty głównej(u mnie Abit NF7-S), wymagane parametry zasilacza, aby umożliwiał S3 to 2A na +5VSB. ... jak włożyłem nową kartę graficzną, bez przeinstalowania systemu to też mi nie wstawał komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 To czy komputer poprawnie wstaje w trybu S3, zależne jest od: po 1 - sterowniki - każde urządzenie powinno wspierać stan uśpienia (chociaż karty TV podobno nie wspierają a u mnie jakoś wszystko wstaje) po 2 - zasilacz - musi zapewniać odp. moc (chodzi o napięcie standby +5Vsb) W instrukcji od płyty głównej, wymagane parametry zasilacza, aby umożliwiał S3 to 2A na +5VSB. ... jak włożyłem nową kartę graficzną, bez przeinstalowania systemu to też mi nie wstawał komp. dodam tylko ze mam xp i 2003 i te same stery odziwo xp problemu nie ma a 2003 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Trzeba samemu dojść, kt sterownik jest !EWA@#$. Najpierw sprawdzić czysty system (jak się da), później stopniowo doinstalowywać sterowniki i sprawdzać. poza tym sterowniki od XP i od 2003 mogą się czymś różnić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Trzeba samemu dojść, kt sterownik jest !EWA@#$. Najpierw sprawdzić czysty system (jak się da), później stopniowo doinstalowywać sterowniki i sprawdzać. poza tym sterowniki od XP i od 2003 mogą się czymś różnić mam zainstalowane dokładnie takie same wersje sterów pod xp i 2003 - no chyba że czysto systemowe sterowniki coś narobiły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 aaaa zapomniałem napisac ze w win98 wszystko jest dobrze z tego co pamiętam :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 A z S1 wstaje?, bo jak miałem za niskie napięcie na procesorze (Vcore) to mi czasem z S1 nie wstawał (z S3 chyba też - nie pamiętam). Ale jak w jednym systemie jest dobrze a w drugim nie, to chyba logiczne jest, że to sterowniki. a tak lekko off topic: Jest opcja termal throtling do ustawiania w biosie (kto ma ten ma) - podobno dotyczy ona CPU w stanie uśpienia. Mógłby ktoś coś o niej napisać? Chodzi mi o to, że można ustawić thermal-throtling na 100% i że wtedy niby procesor ma dyssypować 100% ciepła - a przecież w trakcie uśpienia wentylatory nie chodzą i oznaczało by to śmierć termiczną procesora 8O :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 ThermalThrottling przystopowywanie procesora o określoną liczbę procent gdy zacznie się przegrzewać. w stanie uśpienia nie ma to znaczenia :) jesli jesteś pewny dobrego chłodzenia to lepiej ustawić na OFF lepiej się system kręci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 No to teraz trochę na temat. Może coś z tego: http://support.microsoft.com/default.aspx?...id=kb;pl;331506 http://support.microsoft.com/default.aspx?...id=kb;pl;330100 http://support.microsoft.com/default.aspx?...id=kb;pl;266169 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Dzięki sgj, ale : 1.nie mam sp1 2.nie pokazuje sie blue screen tylko ekran pozstaje czarny 3. to nie jest win2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...