Skocz do zawartości
marcellus

Bardzo tani zestaw dla dziewczyny do pisania maili ;)

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec sprawa wyglada bardzo nastepujaco ;)

Chce kupic jakiegos kompa dla dziewczyny... i szukalem czegos naprawde *taniego* (no i jednoczesnie, zeby to jako tako dzialalo) na jej potrzeby.

Bedzie go uzywala glownie do siedzenia na necie, pisania dokumentow w Wordzie, ogladania filmow DVD i sluchania mp3.

Zadnego grania ani zaawansowanych programow - przynajmniej tej strony u niej nie odkrylem - a szkoda bo czasem fajnie by bylo popykac w to czy tamto :-P

Ponizej jest zestawik. Nie wiem co w nim zmienic/dodac/usunac tak tez jesli macie jakies uwagi - mile widziane.

W zestawie nie umiescilem dysku twardego - oddam jej jeden z mojego kompa: WD Caviar 80GB SE.

Do tego jeszcze dodany bedzie monitor: Envision EFT720 17" Flat-Screen CRT za $150.00

Zestaw znajduje sie pod linkiem:

http://secure.newegg.com/app/WishR.asp?ID=909963

P.S.

Zapewne karta graficzna wzbudzi szerokie zainteresowanie wsrod tweakowcow:P

Jesli ten post powiniem byc w TYM watku, to prosze o przesuniecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S.  

Zapewne karta graficzna wzbudzi szerokie zainteresowanie wsrod tweakowcow:P

Zainteresowanie? :lol: :lol: :lol:

Ze względu na jakość obrazu proponuję raczej ATI - najtańszą, ale "Build by ATI". Jak składasz kompa do pracy, w dodatku dla osoby mało obeznanej ze sprzętem, to nie montuje się w nim takich "wynalazków".

http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-102-287&depa=1

Poza tym S3 SAVAGE IX nie uruchomisz na płycie A7V600 - zabezpieczenie portu AGP na to nie pozwoli.

Najlepiej wybierz płytę główną ze zintegrowaną grafiką, to wystarczy.

Ze zintegrowana grafa tez patrzylem i nic ciekawego nie znalazlem...

a link ktory podales jest do karty za $92!!! wiec moze jednak wezme ATI 7000? Za $30 widzialem, ze juz sprzedaja...

a z tym "zainteresowaniem" to bylo szeroko ujeta ironia:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Zestaw z linka bez sensu, niepotrzebne wydanie kasy.

Proponuję ASRock K7S8X, Duron 1400, 256MB DDR no-name, Radek 7000/7500. Obudowa z Codegenem 300W.

DVD Lite-ON ok, dysk Hitachi 80GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze zbesztaja mnie tu ale radek 9200se wystarczy ten ktorego mam bez krecenia ma jakies 4500 3dmarkow a wykrecony patrz podpis na nie kreconym nawet farcry chodzi plynnie :) serio

http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-164-001&depa=1

moge ci z czystym sumieniem polecic

gdzyby nie to ze to pcchips jakis to bym ci doradzil to http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-185-002&depa=1 ma xabre 200 zintegrowanego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym wzial Asrock K7S41GX ma wbudowanego jakiegostam geforca na ktorym email na pewno zadziala u nas koszt 180zl to w usa pewnie 40dolcow. do tego najtanszy duron noname ram256. co zaoszczedzone wydac na ciche chlodzenie albo troche dolozyc i kupic dziewczynie drukarke czy tam skaner napewno sie przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... faktycznie taniej mozna bylo znalezc... Zawsze kupowalem do tej pory Gigabyte'a ;)

Mam rozumiec, ze w tej klasie cenowej, ta plyta ASRock K7S41GX jest absolutnie najlepsza? :) Jesli chodzi o wydajnosc/stabilnosc to czy roznica miedzy takim ASRock a high-endowych kartach jest spora? Nigdy nie interesowalem sie takimi porownaniami - stad to pytanie.

Patrzylem szybko na inne karty ze zintegrowana grafika i zauwazylem ASUS'a A7V8X-MX SE. Czy ta karta bylaby lepsza? Bo roznica w cenie jest dosyc mala.

$44 - ASRock "K7S41GX" SiS741GX

$56 - ASUS "A7V8X-MX SE" KM400

? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi