Skocz do zawartości
wojtek86

GeFoce 4 pytanko i Zalman ZM80C-HP ???

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktos takiego zalmana <<Zalman ZM80C-HP>> na karcie graficznej GeForce 4 MX 440 AGP8, czy ten zalman bedzie pasowal na ta karte pomocy, moze nie potrzebnie otwieram nowy post ale nie mam czsu czekac i szukac POMOCY bo moge go wyrwac za niska cene a nie wiem czy bedzie pasowal , pewnie bedzie troche wystawal ale to nie problem ???

DZIENKI Z GORY POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra nie zamykajcie ja mam pytanko do tego wlaśnie tematu.

Jakiś czas temu kupiłem sobie zalmanka ZM80C-HP i właśnie mam duży problem od czasu gdy go podczepiłem do karty w 3dmarku2003 po kilku testach mi wywalało ale w 2001 działało ok troche grąłem i było też ok, dlugo potem nie grałem wogóle bo nie było czasu. Wczoraj załączyłem NFSU i po godzinie sypnął mi się biały ekran z kilkoma kwadracikami, i podejrzewam że to dlatego iż się przegrzał mam zamontowany na tym wiatrak bequiet 23CFM, nie wiem co się dzieje jutro chyba pujde do sklepu gdzie kupiłem tego zalmana i poprosze o sprawdzenie mojej karty może oni coś wymyślą kurcze a w sobote mam turniej kompa mam wziać i bez grafy zostaje. Jak coś wiecei co może być napiszcie błagam to dla mnie bardzo ważne bo nie wiem co w sklepie powiedzą jak będzie tragicznie to będę musiał kupę kasy stracić na nową grafę. :( Mam nadzieję że uda sięcoś z nią zrobić a wydawać na inne chłodzenie kaski to mi trochęszkoda bo to jużdo wyrzucenia będzie kto mi to kupi. POMÓŻCIE jak potraficie.

Właśnie podpiąłem drugi wiatraczek tylko jest pytanko czy te drgania jakie przechodzą bo ten to dosyć mocno drga gdy przyłoże rękę do grafy czuję je dosyć intensywnie ale bez przesady czy mogą te drgania uszkodzić grafę albo płytę główną?? a wygląda to tak

http://www.inds.pl/~jul23/zdjecia/S2400003.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiałeś coś gdzieś źle / niedokladnie zamontować / posmarować

u mnie na Ti 4200 ZM80C działa bez żadnych problemów chłodzony wiatraczkiem zamontowanym w podłodze obudowy (czyli oddalonym jakieś 20 cm od Zalmana) kręcącym na 1700 rpm i żadnych wywałek ani artefaktów nie mam nawet w największe upały i z zamkniętą obudową.

Faktem jest jednak, że pasty przy montażu nie używałem fabrycznej, a Cooler Mastera PTK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy jest możliwość kumpel mi podpowiedział dzisiaj że płyta źle podaje napięcie i dlatego sięprzegrzewa bo jest normalnie gorąca cała grafa i radiator dzisiaj oddałem ją do sklepu żeby jąsprawdzili strace 25zł za przeglą potem nie wiem co jeszcze będzie, kurcze jak to przez płyte to sięudusze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi