Skocz do zawartości
WoofeR

Bardzo uciażliwe restarty komputera - pomóżcie :((

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra ... zmniejszyłem taktowanie procka na 1.3 giga (mam athlona 3000xp+) i restarty eh (żebym nie wykrakał) ucichły ... Sprawdzałem to na grze Hard Truck II ... po jakis 10 minutach wyszedłem do windowsa w czasie gry ... Co to może być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to co teraz powiem należy mi się duuuuże piwo ;) Widzę że tylko ja wiem co jest nie tak. Winne są w 1000000% pamięci. Pewnie jakieś nie firmowe badziewia. Asus A7V8X-X nienawidzi niefirmówek. Toleruje tylko Kingmax'y, Kingstony itp. Wiem to z doświadczenia. Jeśli po zmianie pamięci na firmówki nadal się to będzie działo to możecie mi jaja uciąć ;] Kup sobie pożądne pamięci to wtedy pogadamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemem mogą być rzeczywiście pamięci, ale zanim zaczniesz coś wymieniać radzę pogrzebać najwierw w systemie. Sprawdź czy masz wgrane najnowsze steowniki i wszystkie updaty do windowsa. Możesz tez wgrać najnowszego BIOSa. Jeżeli to nie pomoże to dopiero wtedy pomyśl o wymianie podzespołów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecień dobra ... ide do sklepu oddać te 128 nie wiadomo jakiej firmy pamięci i kupić Kingstony 256 mb w innym, ... może wpierw pożycze od kumpla 256 ale nie wiem jakiej on ma je firmy i w dodatku są tylko 266 mhz ...

Dzieki ...

UpDate :))

Ta moja pamięc jest tajemniczej firmy Elixir :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki sam problem. tez podejrzewalem temp, pamieci, zasilacz, padnieta grafike. wiec dalem do serwisu, a tam wyszlo ze wszystkie podzespoly sa ok. wystarczylo, ze podlaczyli swoj dysk i komputer od razu zaczal smigac. mam dwa dyski na jednej tasmie wiec albo sie gryza albo ktorys jest padniety. niestety jeszcze nie mialem czasu sprawdzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi